Logo Muhasebe Programı

On 05:48:00 by Muhasebe Kursu in    No comments
Amortisman tabloları farklı parametre değerleri verilip farklı hesaplama yöntemi seçilerek iki ayrı tablo halinde alınabilir. Amortisman ve yeniden değerleme hesaplarında kullanılacak alternatif parametre değerleri, Sabit Kıymet Kaydı penceresinde sağ fare düğmesi menüsündeki Alternatif Parametreler seçeneği ile kaydedilir.
Alternatif Parametreler penceresinden amortisman türü, oranı, süresi, yeniden değerleme ve değerleme için amortisman ayrılıp ayrılmayacağı belirlenir.
Alternatif parametre değeri ile amortisman tablolarını almak için sabit kıymet kayıtları listesinde sağ fare düğmesi menüsündeki Amortisman Tablosu (Alternatif) seçeneği kullanılır.
Kıst Alternatif Amortisman Tablosunda Amortisman Süresinin Ay Üzerinden Hesaplanması
Alternatif amortisman tablosunda yer alan amortisman süresi tipi (Yıl/Ay) seçeneği, sabit kıymetin faydalı ömür süresinin aylık olarak tanımlanması için kullanılır. Bu seçenek alternatif amortisman parametrelerinde "Kıst: Evet" ve "Amortisman Türü: Normal" seçiliyken çalışır.

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70