Logo Muhasebe Programı

On 06:03:00 by Muhasebe Kursu in    No comments
Amortisman tabloları yıllık dönemler itibarıyla hazırlanır ve sabit kıymete uygulanan amortismanı, yeniden değerlemeleri ve bunlarla ilgili diğer bilgileri gösterir. Amortisman ve yeniden değerleme tabloları sabit kıymet kayıtlarına bağlı olarak çalışır. Tablo kayıt penceresinden kaydedilen değerler yanında alternatif parametre değerleri ile de alınır.
Amortisman ve değerleme tablosu sabit kıymet kayıtları listesinde, Amortisman Tablosu ile alınır.
Amortisman tablosu ekranında F9-sağ fare düğmesi menüsünde bulunan seçenekler ile amortisman hesapları, istenen yöntem üzerinden yapılabildiği gibi, tablo tutarları yerel para birimi bilgileri ile de alınır.
Hesaplama seçeneği ile hesaplama yılı belirtilerek seçilen sabit kıymet kaydına ait amortisman ve yeniden değerleme tablosu, sabit kıymet kayıt penceresinde belirlenen koşullara uygun olarak alınır.
Yöntem Değiştir: Normal ve Azalan Bakiyeler olmak üzere iki seçeneklidir. Sabit kıymet kartında girilen yöntem üzerinden amortisman hesapları hesaplanır. Diğer yöntem üzerinden hesaplamaların yapılması için "Yöntem Değiştir" seçeneği kullanılır ve amortisman tablosu seçilen yöntem üzerinden alınır.
Kayıtlı Giderler: Programın ilk kullanımında elde bulunan sabit kıymete ait giderler amortisman tablosu üzerinde ilgili satırda Kayıtlı Giderler seçeneği ile işlenir. Daha sonraki kullanımlarda sabit kıymet kaydı ile ilişkilendirilen giderler Kayıtlı Giderler penceresine otomatik olarak gelecektir. Değerlemeye tabi olan ve olmayan kayıtlı giderler ilgili satırda TL ve raporlama dövizi tutarları ile yer alır.
Yerel / Dövizli Tablo: Amortisman tablosunun yerel ve sistem dövizi üzerinden alınmasında kullanılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70