Logo Muhasebe Programı

On 07:07:00 by Muhasebe Kursu in    No comments

Skip to end of metadata
Go to start of metadata
Döviz toplamları seçeneği ile cari hesap kartına ait hareketler, işlem dövizi bilgileri ile listelenir. Döviz Toplamları seçeneği cari hesap kartları listesinde F9-sağ fare tuşu menüsünde yer alır. Dövizli cari hesap hareketleri penceresinde filtre satırlarında koşul belirlenir ve toplamlar bu filtre koşullarına göre listelenir.
Döviz toplamları Tarih Aralığı filtre satırında başlangıç ve bitiş tarih aralığı verilerek yalnızca bu aralıkta kalan işlemleri kapsayacak şekilde alınır. Fiş türü filtre satırlarında yapılacak seçimle yalnızca seçilecek fiş türleri ile yapılan işlemleri içerecek şekilde döviz toplamları izlenir. Döviz toplamları filtre seçenekleri şunlardır:
Filtre
Değeri
Filtre
Değeri
Tarih Aralığı
Başlangıç / Bitiş
Faturalar
Satınalma Faturası / Perakende Satış İade Faturası / Toptan Satış İade Faturası / Alınan Hizmet Faturası / Satınalma İade Faturası / Perakende Satış Faturası / Toptan Satış Faturası / Verilen Hizmet Faturası / Satınalma Fiyat Farkı Faturası / Satış Fiyat Farkı Faturası / Müstahsil Makbuzu
Cari Hesap İşlemleri
Nakit Tahsilat / Nakit Ödeme / Borç Dekontu / Alacak Dekontu / Virman İşlemi / Kur Fakı İşlemi / Açılış İşlemi / Verilen Vade Farkı Faturası / Alınan Vade Farkı Faturası / Verilen Serbest Meslek Makbuzu / Alınan Serbest Meslek Makbuzu / Kredi Kartı Fişi / Kredi Kartı İade Fişi
Banka Fişleri
Gelen Havaleler / Gönderilen Havaleler / Döviz Alış Belgesi / Döviz Satış Belgesi / Alınan Hizmet Faturası / Verilen Hizmet Faturası
Bordrolar
Çek Girişi / Senet Girişi / Çek Çıkış (Cari Hesaba) / Senet Çıkış (Cari Hesaba)
Özel Kodu
Grup / Aralık
Siparişler
Satış Siparişleri / Satınalma Siparişleri
Diğer Para Birimlerinde Toplamlar penceresinin üst bölümünde cari hesap kartının kod ve açıklaması yer alır. Pencerenin orta bölümünde özel kod bilgisinin yanında, toplamların hangi tarih aralığına ait olduğu izlenir. Dövizli tutarlara ait toplam bilgileri ise kolonlarda yer alır.
Tablo satırlarında, her işlem dövizi türüne ait bilgiler ayrı bir satırda listelenir. İşlem dövizi, fiş ya da faturada kullanılan işlem dövizi türüdür. İşlem dövizi üzerinden borç, alacak ve bakiye toplamları ilgili kolonlarda listelenir.

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70