Logo Muhasebe Programı




Malzemeye ait işlemlerin, muhasebeleştirme yapıldığında izleneceği hesap kodları, malzeme tanım kartında yer alan Muhasebe Hesapları seçeneği ile kaydedilir.
Muhasebe Hesapları sayfasında verilen kodlar fiş ve faturalara öndeğer olarak aktarılır. Bunun için her malzeme için, ilgili işlemlerin hangi muhasebe hesabına geçeceğinin belirtilmesi gerekir.
Muhasebe Hesapları penceresinden kaydedilen bilgiler şunlardır:
Hesap Kodu: Malzemeye ait işlemlerin muhasebeleştirme yapıldığında izleneceği muhasebe hesabının kodudur.
Masraf Merkezi: Malzeme kartına ait işlemlerin izleneceği masraf merkezini belirtir. Masraf merkezi kodu verilir ya da masraf merkezleri listesinden seçilir.
Muhasebe hesap kodları, malzeme kartı üzerinden verilebildiği gibi, Muhasebeleştirme Bağlantı Kodları seçeneği ile Muhasebe / Muhasebeleştirme İşlemleri program bölümünden de tanımlanabilir.
Yasal düzenlemelere göre malzeme ile ilgili işlemler belli hesaplar altında toplanmaktadır. Muhasebe program bölümünde, muhasebe bağlantı kodları tanımlanarak, malzemelerle ilgili işlemlerin hangi muhasebe hesabı altında izleneceği belirlenir. Bu kodların kartlara öndeğer olarak aktarılacağı seçimi yapılırsa Muhasebe Kodları penceresine öndeğer olarak aktarılır.
Malzeme kartına ait işlemlerin, muhasebe bağlantı kodlarında verilen hesaptan ve masraf merkezinde farklı bir hesap ve/veya masraf merkezi altında toplanması isteniyorsa öndeğer olarak verilen bu kodlar değiştirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70