Logo Muhasebe Programı

On 06:09:00 by Muhasebe Kursu in    No comments
Sabit kıymet alım işlemleri, Stok bölümünde alım irsaliyeleri, Fatura bölümünde alım faturaları ile kaydedilir.
Sabit kıymet alım işleminde fatura ya da irsaliye türü mal alım faturası veya mal alım irsaliyesi olarak seçilir. Fiş/fatura üst bölümünde fatura geneline ilişkin bilgiler girilir. Alınan sabit kıymete ait bilgiler ise satırlarda girilir. Sabit kıymet işlemine ait bilgileri girmek için satır tipi Sabit Kıymet olarak belirlenir.
Stok Kodu alınan sabit kıymetin kodudur. Tanımlı sabit kıymet kartları listelenir ve istenen kart seçilerek alana aktarılır.
Kodu girilen ya da seçilen sabit kıymetin açıklaması Açıklama alanına otomatik olarak aktarılır. Birimİndirim yüzde ve KDV% alanlarına sabit kıymet kartında girilen bilgiler öndeğer olarak gelir. Miktar alanına alınan sabit kıymet miktarı yazılır.
Sabit Kıymet Kayıt Bilgileri
Alınan sabit kıymete ait kayıt bilgileri F9-sağ fare düğmesi menüsünde bulunan Sabit Kıymet Kaydı ile İlişkilendir seçeneğiyle kaydedilir.
Kayıt penceresinde, karttan öndeğer olarak aktarılan bilgiler yanında fatura üzerinden girilen bilgiler de yer alır. Amortisman oranı ve süresi girilir. "Kod Ver" seçeneği ile sabit kıymet kayıt kodu verilir ve kaydedilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70