Logo Muhasebe Programı

On 06:11:00 by Muhasebe Kursu in    No comments
Elde bulunan sabit kıymetin satılması durumunda satış işlemine ait bilgiler satış irsaliyeleri ve satış faturaları ile kaydedilir. Fatura / fiş türü perakende ya da toptan satış olarak seçilir.
Satılan sabit kıymete ilişkin bilgiler fatura satırlarında kaydedilir. Bunun için öncelikle satır tipi Sabit Kıymet olarak belirlenir. Daha sonra sağ fare düğmesi menüsünde yer alan Sabit Kıymet Kaydı İle İlişkilendir seçeneği ile, satılacak sabit kıymet kaydı seçilir. Miktar alanına satılan sabit kıymet miktarı, Birim Fiyat alanına ise birim satış fiyatı yazılır. Amortisman ve değerleme tablosu alındığında sabit kıymet satışına ait toplam tutar Değer Düşüklüğü kolonunda listelenir. Satılan sabit kıymetin ilişkili olduğu sabit kıymet kaydı amortisman hesaplarında satışın yapıldığı yıldan itibaren hesaplamalarda dikkate alınmayacaktır. 

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70