Logo Muhasebe Programı

On 07:14:00 by Muhasebe Kursu in    No comments
Cari hesaplara ait borçların ve ödemelerin toplu olarak alındığı, ortalama ödeme ve gecikme sürelerinin ve güncel vade farkının izlendiği rapordur. Cari Hesap program bölümünde Analizler menüsü altında yer alır.
Borç Takip Raporu ödeme / tahsilat sistemine dayalı olarak çalışır. Kartlar ve işlemlerde ödeme plan kodu verilerek ödeme ve tahsilatların bu plana uygun olarak yapılması sağlanır. İşlemlerde geçerli olacak valör ve vade farkı faiz oranı da yine bu ödeme planında verilmektedir. Rapor filtre seçenekleri şunlardır:
Filtre
Değeri
Borç Kapatma Tarihi
Tarih girişi
Döviz Türü
Döviz seçenekleri
Cari Hesap Kodu
Grup / Aralık
Cari Hesap Unvanı
Grup / Aralık
Cari Hesap Unvanı 2
Grup / Aralık
Cari Hesap Statüsü
Kullanılanlar / Kullanılmayanlar
Cari Hesap Özel Kodu
Grup / Aralık
Cari Hesap Özel Kodu (2-3-4-5)
Grup / Aralık
Cari Hesap Yetki Kodu
Grup / Aralık
Kayıt Türü
Alıcı / Satıcı / Alıcı+Satıcı
Ticari İşlem Grubu
Grup / Aralık
Grup Şirketi Kodu
Listeden seçim
Fiş Özel Kodu
Grup / Aralık
İşyeri Numarası
Tanımlı işyerleri
Güncelleştirme
Güncel / Borç Kapatma
Rapor Tarihi
Başlangıç / Bitiş
Borç Kapatma
İşlem Yapılmayacak / Kapanmamışlar Kapatılacak / Tümü Kapatılacak
Satış Elemanı Kodu
Grup / Aralık
Satış Elemanı Adı
Grup / Aralık
Satış Elemanı Statüsü
Grup / Aralık
Satış Elemanı Pozisyon Kodu
Grup / Aralık
Raporlama
Aynı Sayfaya / Ayrı Sayfaya
İşlem Tarihi
.... / .... / tarihinde
Ç/S Bağlantılı C/H Fişleri Hesaplamalara
Dahil Edilsin / Dahil Edilmesin
Rapor Tarihi Dışındaki Kapatan Hareketler Listelenecek
Evet / Hayır
Çekler Değerlenecek
Evet / Hayır
Faiz Oranları
Cari Hesap Kartından Okunacak / Hareketlerden Okunacak
Grup Şirketi Bazında Borç Kapama
Evet / Hayır
Borç Kapama Tarihi filtresi Güncelleştirme filtre satırında Borç Kapatma seçildiğinde dikkate alınır. Bu durumda raporda Güncel Borç Kapatma satırında Borç Kapatma Tarihi filtre satırında verilen tarih listelenir.
Rapor Tarihi Dışında Kapatan Hareketler Listelensin filtresi, borç takip ekranında borcu kapatan bir alacağın rapor tarihi dışında olsa da borç takip raporuna getirilmesini sağlamaktadır. 
Filtrenin işleyebilmesi için, borç takip ekranında borcun kapanmış olması ve Borç Kapama filtre satırında "İşlem Yapılmayacak" seçiminin yapılmış olması gerekmektedir.
Çekler Değerlenecek filtre satırında yapılacak seçimle dövizli hareketlerle kapatılacak çekler için tahsil kurunun dikkate alınması sağlanır.
Çek/Senet Bağlantılı Cari Hesap Fişleri Hesaplamalara filtre satırında yapılacak seçimle ortalama vade hesabında çek/senet statü değişiklikleri sonucu oluşan dekontların durumu belirlenir. "Dahil Edilsin" seçilirse bu dekontlar hesaplamalarda dikkate alınır.
Faiz Oranları filtre satırında, vade farkı hesaplamalarında hangi ödeme planının dikkate alınacağı belirlenir. Bu filtre satırı iki seçeneklidir:
  • Cari Hesap Kartından Okunacak
  • Hareketlerden Okunacak
Faiz oranları Cari Hesap Kartından Okunacak  seçildiğinde; cari hesap kartı içerisinde tanımlı olan ödeme planına ait faiz oranı dikkate alınarak vade farkı hesaplanmaktadır.
Hareketlerden Okunacak seçilirse borç takip hareketlerinde kullanılan ödeme planına ait faiz oranları dikkate alınarak vade farkı hesaplanmaktadır.
Borç takip hareketlerinin bağlı bulunduğu fiş satırlarında ödeme planı kullanılmadığında vade farkı hesaplanmamaktadır.
Grup Şirket Bazında Borç Kapama filtre satırında "Evet" seçiminin yapılması durumunda, Cari Hesap Kodu ve Cari Hesap Unvanı filtreleri sadece grup şirketlerini listeler ve grup şirketi seçilir. Rapor, hareketleri grup şirketi bazında listeler. Borç takip penceresinden farklı seviyedeki grupların altında yer alan cari hesaplar arası borç kapama yapıldığında, bu işlemler raporda yalnızca en üst seviyedeki grubun işlemleri altında listelenir. Eğer borç kapama işlemi raporda yapılırsa, cari hesaplar ve kapama işlemleri hem kendi grupları altında hem de en üst seviyedeki grup altında listelenir ve kapatma işlemi gerçekleştirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70