Logo Muhasebe Programı

On 06:59:00 by Muhasebe Kursu in    No comments
"Yaz" seçeneği ile cari hesap fişleri tek tek yazdırılır. 
Cari hesap fişleri basım şekli Cari Hesap Çalışma Bilgileri ile belirlenir.
Fiş kaydedilir edilmez bastırılabileceği gibi daha sonra da bastırılabilir. Cari hesap fişlerinin tek tek yazdırılması için önce yazdırılacak fiş daha sonra "Yaz" seçilir. "Yaz" penceresinde hangi formun kullanılacağı ve basımın yapılacağı ünite belirlenir. Fiş yazdırılmadan önce ekrandan alınıp incelenebilir.
Cari Hesap Fişleri Toplu Basımı
Cari hesap fişlerini toplu bir şekilde bastırmak için cari hesap fişleri listesinde F9 - sağ fare düğmesi menüsünde yer alan Toplu Basım seçeneği kullanılır. Hangi fişlerin bastırılacağı cari hesap fişleri toplu basımı filtre penceresinde belirlenir. Filtre seçenekleri ise şunlardır:
Basım Sırası: Bu filtre satırında toplu basımın ne şekilde yapılacağı belirlenir. Bu filtre iki seçeneklidir:
  • Tarihe Göre
  • Numaraya Göre
Burada yapılan seçime göre Tarih Aralığı ya da Fiş Numarası filtre satırları kullanılır. "Tarihe Göre" seçimi yapılırsa Tarih Aralığı filtre satırında başlangıç ve bitiş tarih aralığı verilir ve bu tarihler arasındaki fişler topluca yazdırılır. "Numaraya Göre" seçiminde ise, Fiş Numarası filtre satırında başlangıç ve bitiş numara aralığı verilir ve bu aralıktakalan fişler bastırılır.
Fiş Özel Kodu: Özel koda göre filtreleme yapılan satırdır. Grup ya da aralık tanımı yapılarak belirlenen özel koda sahip fişlerin toplu basımı sağlanır.
Fiş Türü: Cari Hesap bölümünden kesilen cari hesap fiş türlerini içeren filtre satırlarında ise basımın yapılacağı fişler belirlenir.
Formların Basım Durumları: Cari hesap fiş basımında daha önce bastırılmış fişlerin yeniden basılmaması bu filtre satırında yapılacak seçimle belirlenir. "Daha Önce Basılmamış Formlar" seçildiğinde yalnızca hiç basılmamış fişler dikkate alnır.
Cari hesap fişleri için birden fazla form tanımının olması durumunda ilgili formlar listelenir ve basımın yapılacağı form tanımı seçilir.
Toplu Basımda Yazıcı Seçimi
Toplu basım işlemi sırasında formlarda tanımlı yazıcılar dışında yazıcı seçmek mümkündür. Basım esnasında "Kullanıcı Yazıcı Ayarları Kullanılsın" uyarı mesajına "Tamam" dendiğinde, fişler öndeğer olarak tanımlı olan yazıcı ile bastırılır. Öndeğer yazıcı yoksa seçilen formda tanımlı yazıcı kullanılır. Uyarı mesajına "Vazgeç" dendiğinde ise, yazıcı seçim penceresi ekrana gelir ve tüm formlar seçilen yazıcıdan bastırılır; öndeğer olarak tanımlı form olsa dahi kullanıcının yazıcı seçimine izin verilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70