Logo Muhasebe Programı

On 07:01:00 by Muhasebe Kursu in    No comments
Cari hesaplara ait malzeme ve hizmet faturaları, Satış ve Dağıtım ve Satınalma bölümlerinden girilir. Çek ve senetler çek/senet bordroları ile, gelen ve gönderilen havaleler ise banka fişleri ile girilir.
Farklı yerlerden girilen ve cari hesap bakiyesini etkileyen tüm bu işlemler Cari Hesap Hareketleri seçeneği ile listelenir.
İlgili bölümlerden kaydedilen işlemler, cari hesap işlemleri listesinden sadece izlenebilir, değişiklik yapılamaz. Bu işlemlere ait değişiklikler ilgili bölümlerde, fiş listelerinden yapılabilir. İşlemin hangi bölümden yapıldığı ise işlem satırında yer alan harf ile izlenir. 
Cari hesap hareketleri listesinde F9-sağ fare tuşu menüsünde yer alan seçenekler kullanılarak cari hesap fişleri sıralanır, bulunur ve incelenir. Ayrıca muhasebe kodları, döviz bilgilerini vb. bilgiler ilgili fiş üzerinden izlenebilir.
Cari hesap hareketleri listesinde yer alan hareketler, işlem numarasına ya da tarihe göre sıralı olarak listelenir. Tarihe göre sıralamada fişler türleri karışık olarak listede yer alırken, numaraya göre sıralamada her fiş türü kendi içinde sıralı olarak listelenecektir.
Tarihe ya da numaraya göre sıralı fiş listesinde herhangi bir fişin bulunmasında "Bul" seçeneği (F9 menüsünde de yer alır) kullanılır. "Bul" seçimiyle ekrana gelen pencerede öncelikle fiş türü seçimi yapılır. Daha sonra tarih ya da fiş numarası verilir. "Bul" düğmesi tıklanır ve işlem başlatılır. Verilen bilgilere uygun fişin olması durumunda imleç ilgili satır üzerine gidecektir.
Cari hesap hareketleri listesinde "İncele" seçeneği ile ilgili hareket için kullanılan fiş açılır, fiş üzerinde F9-sağ fare tuşu menüsünde yer alan seçenekler ile işleme ait diğer bilgiler incelenir.
Ödemeli Sipariş Fişleri faturalandığında, Cari Hesap Hareketleri listesinde ilgili fişin başında "F" harfi ile yer alır.

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70