Logo Muhasebe Programı

On 07:06:00 by Muhasebe Kursu in    No comments
Kur farkı fişi, kur farkı hesaplama işlemiyle otomatik olarak kesilebileceği gibi, bilgiler doğrudan girilerek de kesilebilir.
Kur farkı fişinin otomatik ya da bilgilerin doğrudan girilerek kesilmesi durumunda fiş bilgileri şunlardır:
Fiş No: Otomatik olarak gelir. Kur farkı fişleri diğer fiş türlerinde olduğu gibi kendi aralarında bir sıra numarası izler. Kullanıcı tarafından girilen ya da otomatik olarak oluşturulan bir kur farkı fişinin numarası sistemde kayıtlı son kur farkı fişinin numarasından bir sonraki numaradır.
Fiş Tarihi: Kur farkı fişi program tarafından oluşturulmayıp kullanıcı tarafından girildiğinde çalışma gününün tarihi bu alana öndeğer olarak gelir. Otomatik olarak hesaplatıldığında Kur Farkı Hesaplama İşlemi filtre satırında belirlenen Hesaplama Tarihi alana aktarılır.
Özel Kod: Kur farkı fiş özel kodudur.
Yetki Kodu: Kullanıcı yetki kodudur.
İşyeri No: Kur fark hesaplaması sırasında Kur Farkı Hesaplama Şekli filtre satırında "İşyerlerine Göre" seçimi yapıldığında, kur farkı fişi "İşyeri" filtre satırında belirtilen işyerleri için ayrı ayrı oluşturulur. "Genel" seçimi yapılırsa, tüm işyerlerine ait kur farkları toplanır ve kur farkı fişi merkez işyeri için oluşturulur.
Kur farkı fişi kullanıcı tarafından girildiğinde merkez işyeri ya da kullanıcının yetkili olduğu işyeri öndeğer olarak gelir. İstendiğinde değiştirilebilir.
Cari Hesap Kodu / Unvanı: Kur farkı hesaplatılan cari hesabın kodu ve unvanıdır.
Kur Farkı Döviz Türü: Kur farkı döviz türünü belirtir. Kur farkı fişinin doğrudan kesilmesi durumunda döviz türleri listelenir ve satırdaki işleme ait döviz türü seçilir.
Döviz Türü: Kur farkı hesaplatılan cari hesap için hangi döviz türü üzerinden kur farkı hesaplanmışsa o dövizin kodu döviz türü alanına gelir. Kur farkının izleneceği cari hesabın ait olduğu satır için döviz bilgisi girilemez.
Borç / Alacak: İşlem türüne göre borç/alacak tutarının girildiği alandır.
Dövizli Borç / Dövizli Alacak: Kullanılacak para birimi alanında satırlar için raporlama dövizi ya da EURO seçilmişse borç ya da alacak tutarı bu alanlarda kaydedilir.
KDV Oranı / KDV Tutarı: Satırdaki işlem için geçerli olacak KDV oranı ve bu oran üzerinden hesaplanan KDV tutarıdır. Stok Çalışma Bilgileri'nde belirtilen KDV oranı öndeğer olarak alınır.
Hareket Özel Kodu: Bu alan fiş satırlarını gruplamak ve rapor alırken bir grup bilgiyi filtrelemek ve gruplanan bilginin toplamını görmek amacıyla kullanılabilir. Programda herhangi bir yerden girilmeyen, fakat kullanıcının fiş satırlarına işlemek istediği bir bilgiyi kaydetmek için de kullanılabilir. Satırdaki hareket özel kodu ile fişin üst bölümünde yer alan özel kod farklıdır. Fişin üst bölümünde verilen özel kod fiş geneline ait özel koddur. Satırdaki hareket özel kod alanı ise hareketleri gruplamak için kullanılır.
Makbuz Numarası: İşleme ait makbuz numarasıdır. Birden fazla belge aynı fiş ile girildiğinde her satırdaki işleme ait makbuz numarasının verildiği alandır.
Teminat Riskini Etkileyecek: Satırdaki işlemin teminat riskini etkileyip etkilemeyeceğini belirtir. Etkileyecekse bu alanda yer alan kutu işaretlenir.
Riski Etkileyecek: Satırdaki işlemin cari hesap riskini etkilemesi durumunda bu alanda yer alan kutu işaretlenir.
Açıklama: Kur farkı hesaplatma işleminin filtrelerinde satır açıklaması girilmişse, kur farkı fişinde tüm satırlar için aynı açıklama gelir.
Kur farkı hesaplatılırken dikkat edilmesi gereken noktalar:
  • Kur farkı işlem dövizi üzerinden hesaplanır.
  • Özel işlem fişleri kur farkı hesabına kesinlikle katılmaz.

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70