Logo Muhasebe Programı

On 07:09:00 by Muhasebe Kursu in    No comments
Birden fazla cari hesaba toplu olarak mektup göndermek için Cari Hesap modülü / İşlemler menüsü altındaki Toplu Mektup Gönderme seçeneği kullanılır.
Toplu gönderim işleminde mektup gönderilecek cari hesaplar "Cari Hesap Filtrele" penceresinde yer alan filtreler kullanılarak belirlenir. Bu filtre seçenekleri şunlardır:
Filtre
Değeri
Cari Hesap Türü
Alıcı / Satıcı / Alıcı+Satıcı
Cari Hesap Kodu
Grup / Aralık
Cari Hesap Açıklaması
Grup / Aralık
Cari Hesap Açıklaması 2
Grup / Aralık
Cari Hesap Özel Kodu 1-5
Grup / Aralık
Cari Hesap Yetki Kodu
Grup / Aralık
Cari Hesap Statüsü
Kullanımda / Kullanım Dışı
İlçe
Grup / Aralık
Şehir
Grup / Aralık
Ülke
Grup / Aralık
Ticari İşlem Grubu
Grup / Aralık
Grup Şirket Kodu
Listeden seçim
Bakiye Vermeyenler
Listelenecek / Listelenmeyecek
Bakiye Tarihi
Tarih girişi
Hareket Görmeyenler
Listelenecek / Listelenmeyecek
e-Fatura Kullanıcısı
Hepsi / Olanlar / Olmayanlar
Ekleyen
Kullanıcı seçimi
Ekleme Tarihi
Başlangıç / Bitiş
Ekleme Zamanı
Saat girişi
Son Değiştiren
Kullanıcı seçimi
Son Değiştirme Tarihi
Başlangıç / Bitiş
Son Değiştirme Zamanı
Kullanıcı seçimi
Cari Hesap Türü alanında yapılacak seçimle gönderim işlemi Alıcı, Satıcı ya da Alıcı+Satıcı türündeki cari hesaplara ayrı ayrı yapılabilir. Dikkate alınacak tür işaretlenerek seçilir. Programda öndeğer olarak tüm seçenekler işaretlidir ve gönderim işleminde dikkate alınır.
Cari Hesap KoduAçıklamasıÖzel Kodu ve Yetki Kodu alanlarında grup ya da aralık tanımı yapılarak koşul belirlenir. Bu alanlardan cari hesaplar, özel kodlar ve yetki kodları listelerine ulaşılarak istenen özellikteki kayıtların filtrelenmesi sağlanır.
Gönderim işlemi yapılacak cari hesaplar, cari hesap kayıtlarında belirtilen adres bilgilerine göre de filtrelenebilir. Bunun için İlçeŞehir ve Ülke filtre satırlarında grup ya da aralık tanımı yapılarak koşul belirlenir.
Ticari İşlem Grubu filtre satırında grup ya da aralık tanımı yapılarak mektup gönderilecek cari hesaplar ticari işlem grubu bilgisine göre de belirlenir.
Bakiye Vermeyenler filtre satırında "Listelenmeyecek" seçiminin yapılması durumunda, bakiyesi olmayan cari hesaplara gönderim yapılmaz.
Bakiye için geçerli olacak tarih Bakiye Tarihi filtre satırında belirtilir.
Hareket Görmeyenler filtre satırında "Listelenmeyecek" seçiminin yapılması durumunda, hareket görmeyen cari hesaplara gönderim yapılmaz.
Mektup gönderiminde e-Fatura Kullanıcısı olan cari hesapların filtrelenmesi isteniyorsa ilgili filtre satırındaki seçenekler kullanılır.
Ekleyen / Son Değiştiren: Cari hesapları, kaydı ekleyen ve son değiştiren kullanıcı bazında filtrelemek için kullanılan satırlardır.
Filtre satırlarında istenen koşullar belirlendikten sonra Tamam düğmesi tıklanarak gönderimde kullanılacak form seçilir ve gönderim işlemi başlatılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70