Logo Muhasebe Programı

On 05:13:00 by Muhasebe Kursu   No comments
Bordroda yer alan çek ya da senetlere ait döviz bilgileri kart üzerinde açılan F9-sağ fare düğmesi menüsündeki Döviz Girişi seçeneği ile kaydedilir.
Bir çek/senet dövizli ise kart üzerinde döviz türü ve tutarı kaydedilir ve yapılan tüm işlemlerde o çek/senedin TL tutarının sabit olması gibi döviz türü ve tutarı da sabit olur. Böylece çek ya da senede ait tüm işlemlerde bu döviz bilgisi değişmeden kullanılabilir. Bu kuralın bozulduğu tek durum bankaya tahsile verilen bir çek/senedin karşılığının TL olarak alınmasıdır. Bu durumda işlemin gerçekleşme tarihindeki kur farkları da ayrı bir işlem olarak kaydedilir. Dövizli çek veya senet kartının bundan sonraki tüm işlemlerinde yerel para birimi tutarları sabit tutulduğu gibi döviz tutarı ve kuru da sabit tutulur. Dolayısıyla cari hesaplar, banka hesapları vb. ticari sisteme ait çek/senet hareketlerinden etkilenen kartların tümüne dövizli bir çek/senet hareketi aynı şekilde yansır. Durum değişiklikleri sonucunda diğer bölümlerden kesilen fişlerde de çek/senet kartının üzerinde yazan döviz türü ve tutarı kullanılır, bu tutarlar işlem tarihine göre değişmez.
Çek/senetlere ait döviz bilgileri yalnızca girişi bordrolarında kaydedilir. 
Çek/senet kartları menüsünden "Değiştir" seçeneği ile ekrana getirilen çek/senet kartları üzerinden döviz bilgileri girilemez ve değiştirilemez.  

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70