Logo Muhasebe Programı

Veri aktarımları ile firmanın farklı yerleşim birimleri arasındaki veri alışverişi yanında Logo uygulaması dışındaki bir yazılıma ya da tam tersi olacak şekilde Logo uygulaması dışındaki bir programda bulunan bilgilerin Logo uygulamasına aktarımı sağlanır.
Aktarım işlemleri için, Araçlar menüsünün altında yer alan Veri Aktarımı (İçeri) ve Veri Aktarımı (Dışarı) seçenekleri kullanılır.
Aktarım işlemi, her firmaya ait tanım ve işlemler için ayrı ayrı yapılır. İçeri ya da dışarı veri aktarımı için öncelikle ilgili program bölümü daha sonra bu bölümde yapılan işlem seçilir.
Veri aktarımında, aktarılacak bilgler için şablon tanımlanır. XML şablonlarında aktarılacak alanlar belirlendiği gibi bu alanlar için filtreleme yapılıp yapılmayacağı belirlenir. "Filtre Tanımla" özelliği ile alan özelliklerine göre programda tanımlı filtre öndeğerlerinin listelenmesi için alan tipine göre düzenleme yapılır. "Dosyaya Aktar" işlemi ile dışarıya veri aktarımında kullanılan XML formatındaki dosya Internet Explorer kullanılarak ya da Notepad ile açılır ve inceleme yapılabilir. Verilerin birleştirilmesi özelliği aynı numaralı fiş ve kayıtların olması durumunda fiş numaralarının artırılarak kaydedilmesine olanak sağlar. Böylece aktarım sonunda verilerin güncelliği sağlanmış olur.

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70