Logo Muhasebe Programı



Logo e-Fatura

  • İşletme Yapınıza En Uygun e-Fatura Çözümleri
e-Fatura, GİB’in belirlediği standartlarda elektronik ortamda düzenlenen, kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahip faturadır. e-Fatura ile satış ve faturalama gibi süreçlerinizi dijital ortama taşıyarak ödeme ve tahsilat süreçlerinizde hızınızı ve veriminizi artırırken, maliyetlerinizi de büyük ölçüde azaltabilirsiniz.
Logo e-Fatura çözümleri ile mevcut yazılımınız ne olursa olsun, faturalarınızın dolaşımını güvenle ve hızla sağlamış olursunuz. e-Logo Özel Entegratörlük Hizmeti, e-Fatura Entegrasyon Çözümü veya e-FaturaPortal Çözümü’nden size uygun olanı seçerek e-dönüşüme hemen başlayabilirsiniz.

Güncel fiyat liste Ürün Broşür



Sıkça Sorulan Sorular

e-Fatura çözümünü kullanmaya nasıl başlayabilirim?

e-Fatura işlemlerinde kullanacağınız hesap bilgilerini edinebilmek için GİB’e doğrudan başvurmanız gerekmektedir. Bunun için gerekli belgelere www.efatura.gov.tr adresinden ulaşılabilirsiniz.


e-Fatura kullanım yöntemleri nedir?

e-Logo Özel Entegratörlük Hizmeti, Bilgi İşlem Sisteminin Entegrasyonu veya e-Fatura Portal Çözümü yöntemlerinden; işletme yapınıza en uygun olanı seçerek elektronik fatura kullanmaya başlatabilirsiniz.

Logo Özel Entegratörlük Hizmeti nedir?

Logo Özel Entegratörlük Hizmeti ile 7/24 aktif çalışan, hızlı ve güvenli bir sistemin yatırımını kullanıcı firma adına üstlenir. Böylelikle, elektronik fatura gönderme ve alma işlemleriniz teknik yeterliliğe sahip, Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan özel entegrasyon izni almış Özel Entegratör Hizmet sağlayıcısı e-Logo'nun bilgi işlem sistemi vasıtasıyla gerçekleştirilebilir.

Bilgi İşlem Sisteminin Entegrasyonu Yöntemi nedir?

e-Fatura Entegrasyon Çözümü ise belirlenen standartlara uygun entegrasyonu sağlamanız durumunda kendinize ait bilgi işlem sistemleri aracılığıyla, GİB’in sistemine entegre olarak e-Fatura uygulamasını kullanabilmenize olanak sağlar; böylelikle e-Faturaların alım ve iletim işlemlerinin otomasyona geçirilmesini kolaylaştırır.


e-Fatura Portal Çözümü nedir?

e-Fatura Portal Çözümü, e-Fatura uygulamasına ait temel fonksiyonların internet üzerinden genel kullanımı sağlanırken, GİB’in sunduğu e-Fatura portali üzerinden e-Faturalar manuel olarak alınıp gönderebilmenize olanak sağlar.


e-Fatura ile e-Arşiv arasındaki farklar nedir?

e-Fatura sisteminde, sadece sistemde kayıtlı kullanıcılara e-Fatura gönderilebilir ve bu kullanıcılardan e-Fatura alınabilir. e-Arşiv ise e- Fatura kapsamı dışında kalan firma ve tüketicilere kesilen faturaların da elektronik ortamda düzenlenmelerine ve ikinci nüshasının elektronik olarak muhafaza ve ibraz edilmesine olanak sağlamaktadır. e-Fatura’da, fatura elektronik ortamda alıcısına iletilir, kağıt çıktı alınamazken; e-Arşiv’de ise fatura hem elektronik hem de kağıt çıktı alınarak alıcısına iletilebilir. E-Fatura’da UBL-TR formatı zorunlu iken e-Arşiv’de istenilen format kullanılabilir. E-Arşiv’de belgeler mali mühür ve zaman damgası kullanılarak onaylanır ve saklanırken; e-Fatura’da zaman damgası yoktur. E-Fatura’da alıcısına gönderilen her fatura önce GIB’e iletilirken, e-Arşiv’de GİB’e yalnızca ay sonlarında hazırlanacak bir rapor ile bilgi verilir. E-Fatura’da GIB Portal, Entegrasyon, Özel Entegratör yöntemlerinden biri kullanılır. E-Arşiv kullanıcıları ise Özel Entegratör ya da kendi bilgi işlem sistemlerine onay alarak kullanabilirler.

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70