Logo Muhasebe Programı


e-Fatura Uygulamasından Yararlanmak için Neler Yapmam Gerekiyor? e-fatura bizim için zorunlumu? e-fatura için nasıl başvuru yapabilirim? e-fatura ile ilgili tüm soru ve cevapları bulacağınız web sitemizde aşağıda maddeler halinde e-fatura başvuru işleminin nasıl yapılması ve nereye yapılması anlatılmaktadır.
e-fatura uygulamasında başvuru süreci şu şekilde ilerlemektedir :
1Gelir İdaresi Başkanlığı'na e-Fatura Uygulaması Başvurusu
http://www.efatura.gov.tr
2Mali Mühür Başvurusu
http://mm.kamusm.gov.tr
3Gelir İdaresi Başkanlığı'na e-Fatura Entegrasyon Başvurusu
1. GİB e-Fatura Uygulaması Başvurusu
  • e-Fatura işlemlerinde kullanacakları hesap bilgilerini edinebilmek için firmaların GİB’e doğrudan başvurmaları gerekmektedir.
  • Bunun için tüzel kişi mükelleflerin doldurmaları gereken “e-Fatura Uygulaması Başvuru Formu ve Taahhütnamesi’’ formuna ve için gerekli diğer belgelere http://www.efatura.gov.tr/web/guest/basvuru adresinden ulaşılabilmektedir.
2. Mali Mühür Başvurusu
  • Uygulamayı kullanmak için başvurusu uygun bulunan tüzel kişiler, düzenledikleri e-Faturaların değişmezliğini, bütünlüğünü ve kaynağının doğruluğunu garanti altına almak için Mali Mühür kullanmak zorundadırlar.
  • “Mali Mühür” cihazı için “Elektronik Mali Mühür Sertifika Sahibi Taahhütnamesi”nin doldurularak yetkili kişi veya kişiler tarafından imzalandıktan sonra GİB’e ulaştırılması gerekmektedir.
  • Sonrasında başvuruları uygun bulunanların kullanıcı hesapları tanımlanacaktır. Hesaplarının tanımlandığı bilgisi kendilerine iletilenler mali mühürlerinin temini (TÜBİTAK-UEKAE) işlemlerini yerine getirecektir.
  • Mali mühürün başvuru, işleyiş ve kullanımı ile ilgili tüm bilgi ve belgeler http://mm.kamusm.gov.tr adresinde yer almaktadır.
3. Gelir İdaresi Başkanlığı’na (GİB’e) e-Fatura Entegrasyon Başvurusu
  • Yalnızca bilgi işlem kapasiteleri yeterli olan firmalar, belirlenen standartlara uygun entegrasyonu sağlamaları koşulu ile e-Fatura uygulamasını, doğrudan kendilerine ait bilgi işlem sistemleri aracılığı ile kullanabilirler.

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70