Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Yeni nesil teknolojilerle geliştirilen GO 3 ile iş süreçlerinizi dilediğiniz gibi yönetirken verimliliğinizi de artırabilirsiniz. GO 3 rol bazlı kişiselleştirilebilir masaüstü, ürün içiarama motoru gibi özellikleri ve app-in-app teknolojisi ile kullanıcı deneyimini bambaşka bir boyuta taşıyor.
30 yılı aşkın süredir iş uygulamaları üreten Logo’nun uzun yıllar sonucu elde ettiği tecrübelerini yeni nesil teknolojiler kullanarak, kullanım kolaylığı hedefiyle geliştirdiği yeni ürünü GO 3; kullanıcı deneyimini bambaşka bir boyuta taşıyor. Tam kapsamlı çözüm sunan GO 3 ile KOBİ’ler, iş süreçlerini verimli ve etkin yönetirken süreçlerdeki hataları azaltmış ve hız kazanmış oluyorlar.
Soldaki menü ağacından ilgili program modülüne ait dokümanı seçebilirsiniz.
Kişiye Özel Masaüstü
Programa ilk girişte, öndeğer masaüstü seçimi yapabileceğiniz bir ekran karşınıza gelir. Program tarafından 6 adet öndeğer masa üstü önerilir:
- Genel
- Satış Uzmanı
- Finans Uzmanı
- Muhasebe Uzmanı
- Depo Sorumlusu
- Raporlama Uzmanı
Bu masaüstlerinden birini seçerek istediğiniz menülere hızlı erişim sağlayabilirsiniz.
Öndeğer masaüstü seçimi yapıldığında daha önce tanımladığınız tüm masaüstleri silinir ve bunun yerine seçtiğiniz masaüstü menü seçenekleri oluşturulur.
Seçtiğiniz masaüstündeki menü seçenekleriyle sınırlı kalmaz zorunda değilsiniz. Seçim yapıp programa giriş yaptıktan sonra masaüstüne dilediğiniz menüyü ekleyebilir; ya da istediğiniz menüleri silebilirsiniz. Programdan çıkış yapıldığında masaüstünüz son hali ile kaydedilecek; tekrar giriş yapıldığında aynı menü seçenekleriyle kullanıma devam edilecektir.
Sol alt köşedeki "Bu iletiyi bir daha gösterme" seçeneği işaretlendiğinde, öndeğer masaüstü seçim ekranı bir daha görünmeyecektir.
Seçim ekranına tekrar ulaşabilmek için Diğer İşlemler bölümü / Diğer menü seçeneği altında yer alan Öndeğer Masaüstü Seçimi seçeneğini kullanabilirsiniz.
Genel masaüstü seçimi:
Genel seçiminde, masaüstünde tüm GO3 modülleri kısayol olarak bulunur:
Ana Kayıtlar / Stok / Fatura / Cari Hesap / Kasa / Banka / Çek ve Senet / Muhasebe / Talep Yönetimi / Sabit Kıymet / Teminat / Yönetim Karar Destek / İş Akış Yönetimi / Diğer İşlemler / Uygulamalar / e-Beyannameler / Raporlarım
Satış Uzmanı masaüstü seçimi:
Satış Uzmanı seçiminde masaüstünde yer alacak olan modül menü seçenekleri şunlardır:
Satış Siparişleri Listesi / Satış Siparişi / Toptan Satış Faturası / Satış Faturaları Listesi / Cari Hesap Kartları Listesi / Cari Hesap Ekstresi / Faturalanmamış Satış İrsaliyeleri / Satışlar Tablosu / Cari Hesap Malzeme Dağılımı (Satış) / Uygulamalar / Cari Hesap Döküm Raporları
Finans Uzmanı masaüstü seçimi:
Finans Uzmanı seçiminde masaüstünde yer alacak olan modül menü seçenekleri şunlardır:
Gönderilen Havale EFT / Cari Hesaba Çek Çıkışı / Nakit Tahsilat / Nakit Ödeme / Gelen Havale EFT / Cari Hesaba Çek Girişi / Kredi Kartından Tahsilat / Kredi Kartından Ödeme / Cari Hesap Fişleri Listesi / Banka Fişleri Listesi / Yeni Toptan Satış Faturası / Cari Hesap Kartları Listesi / Ayrıntılı Ödeme Listesi / Kasa İşlemleri Listesi / Kasaların Listesi / Bankalar ve Hesaplar Listesi / Uygulamalar / Ayrıntılı Tahsilat Listesi / Borç/Alacak Durum Raporu / Borç Takip Raporu / Banka İşlemleri Seçenekleri / Çek/Senet Durum Raporları / Banka Döküm Raporları
Muhasebe Uzmanı masaüstü seçimi:
Muhasebe Uzmanı seçiminde masaüstünde yer alacak olan modül menü seçenekleri şunlardır:
Muhasebe Fişleri Listesi / Muhasebeleştirme İşlemi / Muhtasar Beyannamesi / Muhasebeleştirme Raporu / Geçici Vergi Beyannamesi / e-Beyannameler / e-Defterler / Defter-i Kebir / Yevmiye Defteri / Tüm Muhasebe Seçenekleri / Mahsup Fişi / Mali Tablolar / Durum Bilgileri Raporları / Muhasebe Döküm Raporları / Muhasebe İşlemleri Seçenekleri / Hesap Planı
Depo Sorumlusu masaüstü seçimi:
Depo Sorumlusu seçiminde masaüstünde yer alacak olan modül menü seçenekleri şunlardır:
Satınalma İrsaliyeleri Listesi / Satış İrsaliyeleri Listesi / Satınalma Siparişleri Listesi / Satış Siparişleri Listesi / Diğer Stok Fişleri Listesi / Stok Kartları Listesi / Birim Setleri Listesi / Mal Alım İrsaliyesi / Toptan satış İrsaliyesi / Satınalma Siparişi / Satış Siparişi / Ayrıntılı Satınalma Siparişi Dökümü / Uygulamalar / Tüm Stok Seçenekleri / Ayrıntılı Satış Siparişi Dökümü / Stok Döküm Raporları / Stok Analiz Raporları / Stok Durum Raporları / Seri/Lot Numarası Raporları / Maliyetlendirme İşlemleri / Stok İşlem Seçenekleri
Raporlama Uzmanı masaüstü seçimi:
Raporlama Uzmanı seçiminde masaüstünde tüm bölüm ve birimlere ait raporlar ana başlıklarla listelenir. Masaüstü seçenekleri şunlardır:
Stok Analizleri / Stok Durum Bilgileri / Stok Dökümleri / Fatura Dökümleri / Fatura Tabloları / Cari Hesap Analiz Raporları / Cari Hesap Durum Bilgileri Raporları / Cari Hesap Dökümleri / Kasa Durum Bilgileri Raporları / Banka Durum Bilgileri Raporları / Banka Dökümleri / Çek/Senet Analizleri / Çek/Senet Durum Bilgileri Raporları / Çek/Senet Dökümleri / Muhasebe Durum Bilgileri / Muhasebe Dökümleri / Raporlarım / Fatura Analiz Raporları / Mali Tablolar / Ana Kayıtların Dökümleri / Kampanya Raporları
Yeni Masaüstü Ekleme
Yeni masaüstü eklemek için ekranın sol alt köşesindeki
simgesi kullanılır. Bu simge tıklandığında ekrana masaüstü adını girebileceğiniz bir pencere gelir. İsim girilip Tamam'a tıkladığınızda boş bir masaüstü karşınıza gelecektir.
Modüllere Erişim / Masaüstüne Modül - Menü Seçeneği Ekleme
Öndeğer masaüstlerine ya da yeni oluşturduğunuz masaüstüne dilediğiniz modül ve / veya alt menü seçeneğini eklemek için ekranın alt kısmında yer alan
simgesi kullanılır. Bu simgeyi tıkladığınızda ekrana Masaüstü isimli bir pencere gelir bu akrandan dilediğiniz modülü ya da modül içeriğini ( Hareket / Kart / Rapor / İşlem) masaüstünüze sürükleyerek ya da sağ tuş menüsünde yer alan "Kısayol Ekle" ile ekleyebilirsiniz.
Kullanılmayan Masaüstü Seçeneklerin Kaldırılması
Masaüstünde kullanmak istemediğiniz bir modül ve / veya menü seçeneği varsa, ilgili modülü ya da alt menü seçeneğini alt menüde yer alan
simgesine sürükleyerek silebilirsiniz.
Diğer Masaüstlerine Geçiş
Kayıtlı diğer masaüstlerine geçiş için ekranın orta kısmındaki
simgesini kullanabilirsiniz.- Ana Menü
Ana menüye (üst yatay menü) ulaşmak için imleci ekranın en üst tarafına getirmeniz yeterli olacaktır.
Ana menüde Dosya seçeneği altından Kullanıcı, Firma, Çalışma Dönemi seçimi yapabilir, Terminal Numarası girebilir, Bakım, Öndeğerleme ve Fiş Numaralama, Enflasyon Muhasebesi Fiş Devir işlemlerini gerçekleştirebilir ve Günlük Döviz Kurları tablosuna ulaşabilirsiniz.
"İzle" menüsünden yer alan Seçenekler'i kullanarak, kendi kullanımınıza uygun görsel özellikleri, rapor özelliklerini, iş akış seçeneklerini belirleyebilir, veriler üzerinde yapacağınız işlemlere göre program özelliklerini aktif duruma getirebilir, performans artırıcı seçimler yapabilirsiniz.
Form tanımlamak, veri aktarımı yapmak, Kullanıcı İzleme Raporu almak ve e-Fatura - İrsaliye Eşleştirme Sonuçları'na ulaşım için ana menüdeki Araçlar menüsü kullanılır.
- Eklenti Listesi
Masaüstünde sağ - üst kısımda yer alan seçenek tıklandığında ekrana Eklenti Listesi penceresi gelir. Bu pencereden programda extra olarak kullanmak / görmek istediğiniz seçenekleri masaüstüne taşıyabilirsiniz. Bu seçenekler Kullanılabilir Araçlar sekmesi ile listelenir. Masaüstüne taşıyabileceğiniz araçlar şunlardır:
1. Hızlı Erişim: Programdaki tüm menüler içerisindeki seçeneklere hızlıca ulaşmanızı sağlar. "Kullanımda" başlığı altındaki kutucuk işaretlendiğinde ve "Kaydet" düğmesi tıklandığında Hızlı Erişim penceresi masaüstüne kaydedilecektir.
2. Döviz Kurları: Program ilk açıldığında da öndeğer olarak gelen döviz kurları penceresi ile günlük kur bilgilerini takip edebilirsiniz. "Kullanımda" başlığı altındaki kutucuk işaretlendiğinde ve "Kaydet" düğmesi tıklandığında Döviz Kurları penceresi masaüstüne kaydedilecektir.
3. Hesap Makinesi: Kur çevrimi ve klasik hesaplamalarınızı hesap makinesini kullanarak yapabilirsiniz. "Kullanımda" başlığı altındaki kutucuk işaretlendiğinde ve "Kaydet" düğmesi tıklandığında Hesap Makinesi penceresi masaüstüne kaydedilecektir.
4. Finansal Durum: Günlük, haftalık ve aylık olarak finansal durumunuzu borç, alacak ve bakiye bilgileriyle takip edebilirsiniz. "Kullanımda" başlığı altındaki kutucuk işaretlendiğinde ve "Kaydet" düğmesi tıklandığında Finansal Durum penceresi masaüstüne kaydedilecektir.
5. Nakit Durumu: Nakit durumunuzu günlük, haftalık ve aylık olarak takip edebilirsiniz. "Kullanımda" başlığı altındaki kutucuk işaretlendiğinde ve "Kaydet" düğmesi tıklandığında Nakit Durumu penceresi masaüstüne kaydedilecektir.
6. Alacak Durumu: Alacak toplamlarınızı günlük, haftalık ve aylık olarak takip edebilirsiniz. "Kullanımda" başlığı altındaki kutucuk işaretlendiğinde ve "Kaydet" düğmesi tıklandığında Alacak Durumu penceresi masaüstüne kaydedilecektir.
7. Borç Durumu: Borç toplamlarınızı günlük, haftalık ve aylık olarak takip edebilirsiniz. "Kullanımda" başlığı altındaki kutucuk işaretlendiğinde ve "Kaydet" düğmesi tıklandığında Borç Durumu penceresi masaüstüne kaydedilecektir.
8. Risk Durumu: Risklerinizi günlük, haftalık ve aylık olarak takip edebilirsiniz. "Kullanımda" başlığı altındaki kutucuk işaretlendiğinde ve "Kaydet" düğmesi tıklandığında Risk Durumu penceresi masaüstüne kaydedilecektir.
9. Çalışma Tarihi Sabitle: Çalışma tarihi ileriye ya da geriye yönelik olarak değiştirilebilir. Belirli bir süre bu tarih ile çalışmak gerekiyorsa değiştirilen bu tarih kullanıcı bazında sabitlenir. Bu tarih ile yeniden programa girmek için "Çalışma Tarihini Sabitle" seçeneği kullanılır. "Kullanımda" başlığı altındaki kutucuk işaretlendiğinde ve "Kaydet" düğmesi tıklandığında "Çalışma Tarihi Sabitle" penceresi masaüstüne kaydedilecektir.
10. Kayıt Geçişleri: Kayıtlar arası geçiş için kullanılır. "Kullanımda" başlığı altındaki kutucuk işaretlendiğinde ve "Kaydet" düğmesi tıklandığında Kayıt Geçişleri penceresi masaüstüne kaydedilecektir.
11. Firma / Dönem / Veritabanı Bilgileri: Firma, dönem ve veritabanı bilgilerini görüntülemek için kullanılır. "Kullanımda" başlığı altındaki kutucuk işaretlendiğinde ve "Kaydet" düğmesi tıklandığında Firma / Dönem / Veritabanı Bilgileri penceresi masaüstüne kaydedilecektir.
Masaüstü Yerleşimine Tekrardan Ulaşım
Masaüstü yerleşiminizi kaydedebilir ve aynı yerleşime tekrardan ulaşım sağlayabilirsiniz. Bunun için masaüstünde F9 menüde yer alan "Yerleşimi Kaydet" ve "Yerleşimi Yükle" seçenekleri kullanılır. "Yerleşimi Kaydet" ile XML dosya formatında kaydettiğiniz masaüstü dizaynına tekrar ulaşmak için "Yerleşimi Yükle" seçeneğini kullanınız.
- Ürün Özellikleri
Stok Yönetimi
GO 3 ile anlık stok takibi yapabilir, stok değer ve seviyelerini izleyebilir, envanter durumu ve maliyetlerinizi kontrol edebilirsiniz. Ürünlerinizin fotoğraflarını malzeme kartına ekleyebilir, ürün ile istediğiniz birimleri eşleştirebilir, her birime 3 ayrı alternatif barkod ve bir tane birimli barkod atayabilirsiniz. Maliyetlendirme işlemlerinizi ortalama, ağırlıklı ortalama, LIFO, FIFO ya da dönemsel ortalama değerleme yöntemlerinden istediğiniz kullanarak yapabilirsiniz.
Günümüzde hemen her süreçte kalite yönetimi, gerek üretim gerekse üretilen ürünün pazara sunulması, tüketiciye ulaşması ve kullanım aşamalarında giderek artan bir önem kazanmaktadır. Lot ve seri numarası takip Sistemi ile ISO9000 standartlarına uygunluk ve geriye doğru izlenebilirliği sağlayabilirsiniz.
Malzemelere uygulanan ÖTV ve telekomünikasyon hizmetlerinde geçerli olan özel iletişim vergisi için geçerli olacak ek vergileri özellikleri ile tanımlayarak fiş ve faturalarınızda uygulayabilirsiniz.
Satış ve Sevkiyat Yönetimi
Bir siparişi sisteme girdiğinizde, sipariş ve teslimat için gerekli evrakların oluşturulmasından, faturalanmasına ve zamanında teslimat yapılmasına kadar tüm satış ve sevkiyat sürecinin kontrol ve yönetimini sağlayabilirsiniz. Sipariş sistemini yoğun olarak kullanan işletmeler için malzeme seviyesinin kontrol altında tutulması ve eldeki malzeme miktarının negatife düşmemesi önemlidir. Aldığınız sipariş miktarı elinizde bulunan miktardan fazla ise, karşı sipariş oluşturabilirsiniz.
Satış koşullarınızı belirleyerek gerek sipariş, irsaliye ve fatura geneli için gerekse bu belgelerde yer alan her malzeme için ayrı uygulayabilirsiniz. Sistem satış koşullarını dikkate alarak doğru fiyat, indirim, ya da masrafı otomatik olarak belirler ve uygular. Kampanya tanımları ile satışlarda 2 ürüne bir ürün hediye ya da belirli bir limitte yapılan alışverişe belirli bir oranda indirim ya da puan gibi çok sayıda kampanya koşulu oluşturabilir, bu koşulları malzeme ya da işlem tutarına uygulayabilirsiniz.
Ürün ve müşteri bazında istediğiniz sayıda ve istediğiniz para birimi üzerinden satış fiyatı tanımlayabilir, bu fiyatın hangi koşullarda geçerli olacağını parametrelerle belirleyebilirsiniz. Koşul kullanımı ile ambar bazında fiyat tanımlayabilirsiniz. Satış fiyatının hangi tarihler arasında geçerli olacağını önceliğini belirlemeniz ve işlemlerde birim fiyat alanına otomatik gelmesini sağlamanız mümkündür. Satış fiyatlarını her malzeme/hizmet için tek tek kaydedebileceğiniz gibi fiyat listeleri ile toplu bir şekilde de kaydedebilirsiniz. Satış fiyatlarınızı gerek fiyat listesini oluşturan tüm fiyatlar için gerek belirli fiyatlar için toplu olarak güncelleyebilirsiniz.
Satınalma
GO 3 ile satınalma işlemlerinizi, sipariş aşamasından, malın teslim alınmasına ve fatura girişine kadar tüm aşamaları ile kontrol edebilirsiniz. Tedarikçiye yapmanız gereken ödemeler gibi güncel bilgilere hızlı şekilde erişebilir, tedarikçilerin verdiği fiyat, indirim ve ödeme koşulları ile bu fiyat ve indirimlerin geçerlilik süreleri ile ilgili maliyetlerini de takip edebilirsiniz.
Tedarikçilerden aldığınız fiyatların hangi tarihler arasında geçerli olacağını önceliğini belirlemeniz ve işlemlerde birim fiyat alanına otomatik gelmesini sağlamanız mümkündür. Alış fiyatlarını her malzeme/hizmet için tek tek kaydedebileceğiniz gibi fiyat listeleri ile toplu bir şekilde kaydedebilir, gerektiğinde güncelleyebilirsiniz.
Finans Yönetimi
GO 3 ile müşteri ve tedarikçilerinizi düzenli olarak izleyebilir, banka ve banka hesaplarınızı, kredi kartı işlemlerinizi, çek/senet ve kasa işlemlerini ayrıntılı olarak takip edebilirsiniz.
Borç/Alacak takibini cari hesap ya da , cari hesaba ait fatura, çek/senet bordrosu, nakit ödeme ve tahsilat işlemleri üzerinden değişik dövizli işlemlerle yapabilirsiniz.
İstediğiniz sayıda ödeme/tahsilat planı tanımlayabilir, ödeme koşullarını parametreleri kullanarak formüllendirebilir, gün, ay, yıl kullanımındaki esneklik ile ödeme zamanlarını belirleyebilirsiniz. Tanımladığınız planları cari hesaba ait işlemlerde otomatik olarak uygulayabilirsiniz. Çek/Senet Bordroları ile müşterilerinizden aldığınız çek ve senet bilgilerini, bunların cari hesaba, bankaya tahsil ve teminata çıkış işlemlerini kaydedebilir, durum değişikliklerini toplu işlem bordroları ile hatasız ve kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz. Durum değişiklikleri sonucunda oluşması gereken fiş ve dekontları program otomatik olarak oluşturacaktır.
Bankalardaki ticari ve kredi hesaplarınızı, hesap türü seçerek kaydedilir, bu hesaplara ait hareketleri yerel para birimi yanında dövizli olarak da izleyebilirsiniz.
Kasalar üzerinden cari hesap, banka, çek/senet, personel işlemi kaydedebilir, kasa raporlarını periyot seçerek alabilirsiniz.
Genel Muhasebe
GO 3 size yerel mevzuat gereklerine tam uyumlu çalışma olanağı sağlar. Standart hesap planı otomatik olarak oluşur. Hiyerarşik yapıya sahip hesap planı ile ana hesap altında yer alacak alt hesaplar esnek bir yapıda istediğiniz şekilde tanımlayabilirsiniz.
Yardımcı bir hesap planı niteliğini taşıyan masraf merkezlerini kullanarak hesap planının gereğinden fazla büyümesinin önüne geçebilir, raporlarınızı masraf merkezlerine göre detaylı şekilde alabilirsiniz. Herhangi bir hesaba ait hareketleri projeler ile ilişkilendirmeniz, belirli dönemler için önceden belirlenmiş kurallar doğrultusunda masraf merkezlerine dağılımının yapılmasını sağlayabilirsiniz.
Muhasebeleştirme ile diğer program bölümlerinde yaptığınız işlemler için muhasebede oluşması gereken fişlerin otomatik olarak oluşturulmasını sağlayabilirsiniz.
Analitik bütçe özelliği ile gelecek faaliyet dönemi için gelir ve gider tahminlerinizi yapabilir, dönem içinde yapılan bu tahminlerin uygunluğunu izleyebilirsiniz. Genel bütçeden alt bütçe kalemlerine ayrılan ödenekleri, farklı bütçelere ait bütçe kalemleri arasındaki ödenek tahsis işlemlerini ve harcama taleplerini kaydedilir, bütçede olabilecek değişiklikleri bütçe revizyonları ile izleyebilirsiniz.
Mali tablolarınızı tanımlayabilir ve yasal olarak alınması zorunlu tabloları yasaların öngördüğü ayrıntıda ve düzeyde alabilirsiniz.-Beyanname özelliği ile vergilendirme döneminde mal ve hizmet alımları ile mal ve hizmet satışlarının bildirilmesinde kullanılan Form Ba ve Form Bs isimli bildirim formlarının elektronik ortamda verebilirsiniz.
İş Zekası Çözümleri
NAVIGATOR “Yönetim Karar Destek Sistemi”. Navigator içinde yer alan DLL, GO 3 ile MS Excel arasında dinamik bir bağlantı kurarak GO 3 kullanmadan sistemdeki bilgilere “on-line” ulaşmanızı ve istediğiniz rapor ve grafikleri güncel olarak almanıza olanak sağlar. Navigator sayesinde şirketinizin geleceğine ait kararları zamanında ve doğru olarak alma imkanına sahip olursunuz.
0 yorum:
Yorum Gönder