Logo Muhasebe Programı

On 07:17:00 by Muhasebe Kursu in    No comments

Skip to end of metadata
Go to start of metadata
Firmanın birden çok sayıda işyerinin olması durumunda sevk işlemlerinin hangi adrese yapılacağı önemlidir. Sevkiyat adresleri cari hesap kartları listesinde sağ fare tuşu menüsündeki Sevkiyat Adresleri seçeneği ile kaydedilir. Sevk işleminin hangi adrese yapılacağı fiş ve faturalarda detaylar penceresinde yer alan sevk adresi alanında belirlenir.
Sevk işlemlerinde kullanılacak her bir yerleşime ait adres bilgileri Sevkiyat Adresleri menüsünde Ekle seçeneği ile açılan adres tanım penceresinden kaydedilir. Cari hesap için geçerli olacak kayıtlı sevkiyat adresleri kod ve açıklama bilgileri ile listelenir. Sevkiyat Adresleri menü seçenekleri şunlardır:
Ekle
Yeni sevkiyat adresi bilgilerini kaydetmek için kullanılır.
Değiştir
Kayıt bilgilerini güncellemek için kullanılır.
İncele
Kayıt bilgilerini incelemek için kullanılır.
Kopyala
Tanım bilgileri başka bir karta kopyalamak için kullanılır.
Çıkar
Sevkiyat adres tanımını silmek için kullanılır.

Toplu Kayıt Çıkar
Seçilen kayıtları toplu olarak silmek için kullanılır.
Kayıt Bilgisi
Kaydın il ekleniş ve son değişiklik bilgileri ekleyen değişikliği yapan ve zaman bilgileri ile görüntüler.

Kayıt Sayısı
Kayıtlı sevkiyat tanım kartı sayısını görüntüler.

Güncelle
Sevkiyat adresleri listesini girilen son bilgilerle almak için kullanılır.

Öndeğerlere Dön
Sevkiyat adresleri listesini programda tanımlı ölçütlerde görüntüler.

Kısayol Oluştur
Malzeme kaydı ve/veya Malzemeler Listesi için ait kısayol oluşturma işlemlerinde kullanılır.

Kısayol Gönder
Oluşturulan kısayolu ilgili kişilere göndermek için kullanılır.

Sevkiyat Adres Bilgileri
Cari hesaba ait sevkiyat işlemlerinde kullanılacak adresler, Sevkiyat Adresleri listesinde "Ekle" seçeneği ile kaydedilir. 
Sevkiyat adresi penceresinde İletişim sayfasından ülke, il, ilçe, semt, posta kodu ve adres bilgileri ile telefon ve faks numaraları girilir. Adres bilgilerinde kullanılacak ülke, il, ilçe, semt bilgileri alanlarından Sistem İşletmeni programında Kuruluş Bilgileri menüsü altında yer alan Adres Bilgileri seçeneği ile kaydedilen tanımlar listelenir ve seçim yapılır.
(warning) Sevkiyat adreslerinin tam olarak girilmesi için bu tanımların Sistem İşletmeni bölümünde yapılmış olması gerekir.
Sevkiyat Adresine ait Ticari Bilgiler
Cari hesaba yapılan sevkiyat işlemlerinde kullanılacak adres için geçerli olacak ticari bilgiler kart üzerinde Ticari Bilgiler sayfasından kaydedilir.  
Sevkiyat yapılacak adrese ait vergi numarası ve vergi dairesi bilgileri ile ticari işlem grubu ve KDV numarası bilgileri ilgili alanlardan kaydedilir.
Sevkiyat işlemlerinde geçerli olacak ticari bilgilerin sevk adreslerine göre girilebilmesi işlemlerin gruplanması ve muhasebeleştirilmesinde önemli kolaylıklar sağlayacaktır.
Sevkiyat işleminin hangi adrese yapılacağı, satınalma / satış fiş ve faturalarında sevkiyat adresi alanında belirlenir. Fiş ya da faturada cari hesap kodu alanında belirtilen cari hesaba ait sevkiyat adresleri listelenir ve sevk işleminin yapılacağı adres seçilir.
Sevkiyat Adresi Bazında e-Fatura Gönderimi
e-Fatura uygulaması kapsamında, kullanıcılar firmalara fatura gönderirken birden fazla etiket kullanabilir; sevkiyat hesabına göre ya da cari hesaba göre gönderim yapabilirler. 
Sevkiyat adresine göre gönderim yapabilmek için öncelikle Cari Hesap Kartı LogoConnect sekmesindeki Etiket Bilgisi alanından "Sevkiyat Adresi" seçimi yapılmalıdır. Seçim yaptıktan sonra cari hesaba ait sevkiyat adresi tanımı yapılırken İletişim sekmesinde yer alan Posta Kutusu Etiketi ve Gönderici Birim Etiketi bilgileri girilmelidir; aksi takdirde kartın kaydına izin verilmez.
e-Fatura kaydında seçilen cari hesap e-fatura kullanıcısı ise ve etiket bilgisi "Sevkiyat Adresi" olarak belirlenmişse, fatura Detaylar sekmesinde yer alan Sevkiyat Adresi alanının doldurulması zorunludur.

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70