Logo Muhasebe Programı

On 06:13:00 by Muhasebe Kursu in    No comments
Sabit kıymetlerin maliyetini artıran unsurlar yani eldeki sabit kıymete ek olarak alınan mallar Stok ve Fatura program bölümlerinde alım irsaliye ve faturaları ile kaydedilir. Diğer alım işlemlerinden farklı olarak fatura ya da irsaliyede satırda yer alan işlem, sabit kıymet ile ilişkilendirilir.
Satırdaki işlemi, ait olduğu sabit kıymet kaydı ile ilişkilendirmek için F9-sağ fare düğmesi menüsünde bulunan Sabit Kıymet Kaydı İle İlişkilendir seçeneği kullanılır.
Sabit kıymet kayıtları listesi ekrana gelir. Gider işleminin ait olduğu sabit kıymet kaydı seçilerek satırdaki işlemle ilişkilendirilir.
Yapılan gider işlemine ait tutar, Sabit Kıymet Kaydı penceresinde Giderler Toplamı alanında yer alır. Giderlerin değerleme işleminde dikkate alınıp alınmayacağı ise yine ilişkilendirme işleminde Değerleme alanında belirlenir.
Evet seçiminin yapılması durumunda, sabit kıymet kaydı ile ilişkilendirilen gider tutarı, amortisman hesaplattırıldığında Değerlendirmeye Tabi Giderler kolonunda yer alır ve amortisman hesaplatıldığında gider maliyetini artırır.
Yapılan gider işlemi yeniden değerlendirme yapılırken dikkate alınmayacaksa değerleme alanında Hayır seçimi yapılmalıdır. Bu durumda sabit kıymet kaydına ait gider tutarı amortisman ve değerleme tablosu alındığında Değerlendirme Dışı Giderler kolonunda listelenir.

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70