Logo Muhasebe Programı

On 22:39:00 by Muhasebe Kursu   No comments
Sayın İlgili, 
LogoConnect ürünü için 2.50.00.00 sürümü kullanıma sunulmuştur. Bu sürümde yapılan düzeltme ve geliştirmeler aşağıda yeralmakta olup sürüm dosyalarına ftp sitemizden erişebilirsiniz. Sürümleri kullanıma almadan önce verilerin yedeğinin alınmasını ve müşterileriniz için önemli olduğunu düşündüğünüz işlemleri geçiş öncesinde test etmenizi tavsiye ederiz.
NOT : CP ile başlayan maddeler sürüm bağımsız olarak kullanılabilir. Değişikliklerin LogoConnect üzerinde kullanılabilmesi için LogoConnectSYS’den Güncelleme Sihirbazının çalıştırılması gerekmektedir.

 
Kayıt Nr
Ürün
Tanım ve Açıklama
1
LogoConnect
Fatura - UBL 
UBL'e cbc:ChargeTotalAmount (Toplam Masraf) değeri aktarılmalıdır.
Fatura UBL'inde cbc:ChargeTotalAmount alanına Toplam Masraf değeri aktarılması sağlanmıştır.
2
LogoConnect
e-Fatura – Gelen Kutusu
LogoConnect üzerinden ERP'ye kaydedilen ek vergi içeren faturalarda ilgili malzeme kartında ek vergi tanımı olmasına rağmen "XXX kodlu ek vergi kodu bulunamadı" uyarısı alınmaktadır.
Gelen fatura içerisindeki ek vergi kodu karakter sayısı, ERP ek vergi kodu alanı karakter sayısından uzun olduğunda ek vergi kodu eşlemesi yapılamadığı tespit edilmiş ve hata alınmadan faturanın kayıt edilebilmesi sağlanmıştır.
3
LogoConnect
e-Fatura – Al İşlemi
Al işlemi sırasında "The XSL processor stack has overflowed - ..." hatası alınıyor.
Gelen fatura UBL'inin boyutu standart boyutlardan fazla olduğunda, Al işlemi sırasında hata alınıyordu. Hata alınmadan faturaların LogoConnect'te alınabilmesi için gerekli geliştirmeler yapıldı.
4
LogoConnect
Gelen Uygulama Yanıtı – Kural Tanımı
Gelen uygulama yanıtları için tanımlanan Basit Kural Koşul kısmı çalışmamaktadır.
Gelen kabul uygulama yanıtının HEADER_RECORD.CONFIRMRES = 1 koşulu ile otomatik kayıt edilmesi sağlanmıştır.
5
LogoConnect
Bankacılık/MT940 – Gelen Kutusu
Hesap Özeti hareketi içerisindeki karşı banka, karşı banka şubesi ve karşı IBAN bilgisi boşken "Banka hesap bilgileri Cari Hesap Kartı'na işlensin" parametresi aktif ise cari hesap kartına veri aktarılması engellenmeli.
Hesap Özeti hareketi içerisindeki karşı banka, karşı banka şubesi ve karşı IBAN bilgisi boşken "Banka hesap bilgileri Cari Hesap Kartı'na işlensin" parametresi aktif ise cari hesap kartına boş veri atılıyordu. Karşı banka bilgileri boşsa cari hesap kartına bilgi atılmaması sağlanarak sorun çözüldü.
6
LogoConnect
Gelen Kutusu – Eşleme Ekranı
Gelen fatura üzerinden eşleme ekranında malzeme için 'Kart Ekle' işlemi yapıldığında eklenen kart otomatik olarak ekrana gelmiyor, ERP malzeme kartları ekranından yeniden seçim yapmak gerekiyor.
Gelen fatura eşleme ekranında malzeme için 'Kart Ekle' işlemi yapılarak eklenen kartın otomatik olarak ekrana gelmesi sağlandı.
7
LogoConnect
e-Fatura Gönder
Mühürleme işlemini LogoConnect ile yapan şahıs firmalarının oluşturduğu uygulama yanıtlarının zarflarının TCKN bilgisi ticari ürün SYS'nin Vergi Numarası alanından veri okumaktadır.
Mühürleme işlemini LogoConnect ile yapan şahıs firmalarının oluşturduğu uygulama yanıtları zarflarının TCKN bilgisinin doğru alandan okunması sağlanarak sorun çözüldü.
8
LogoConnect
FDA/B2B – Çek Gönderimi
FDA/B2B ile Çek Girişi gönderiminde hedef firmada "Öndeğer muhasebe kodları kullanılsın" parametresi işaretli olmasına rağmen cari muhasebe kodu alanına kaynak firmanın muhasebe kodu yazılıyor.
FDA/B2B ile Çek Girişi gönderiminde hedef firmada "Öndeğer muhasebe kodları kullanılsın" parametresi işaretli olduğunda, cari muhasebe kodu alanına hedef firmanın muhasebe kodunun yazılması sağlanarak sorun çözüldü.
9
LogoConnect
Bankacılık - Talimatname
LogoConnect Bankacılık Standart Talimatname tasarımının 255 karakter sınırı arttırılmalı.
LogoConnect Bankacılık Standart Talimatname tasarımının yazı karakteri ve karakter sınırı değiştirilerek ilgili bilgilerin tasarıma sığması sağlanmıştır.
10
LogoConnect
e-İrsaliye Gönder - Filtre
e-İrsaliye Gönder Filtre ekranındaki e-İrsaliye Durumu alanında sadece Hatalı statüler listelenmeli.
e-İrsaliye Gönder Filtre ekranındaki e-İrsaliye Durumu alanında sadece Hatalı statüler listelenmesi sağlanmıştır.
11
LogoConnect
Gelen e-İrsaliye Yanıtı
Gelen e-İrsaliye için birden fazla İrsaliye Yanıtı verildiğinde ekranda daha önce yanıt oluşturulduğunu belirten mesaj yazılmalı.
Gelen e-İrsaliye için birden fazla İrsaliye Yanıtı verildiğinde ekrana daha önce yanıt oluşturulduğunu belirten mesaj yazılması sağlanmıştır.
12
LogoConnect
e-Fatura - Gelen Kutusu
Gelir İdaresi Portal'ından indirilen dosyalar LogoConnect'e alınamamaktadır.
Gelir İdaresi Portal'ından indirilen dosya isimleri uzun olduğundan LogoConnect'e alınamıyordu, indirilen dosyaların alınabilmesi sağlanarak sorun çözüldü.
13
LogoConnect
MT940
Alınan MT940 dosyası üzerinde İncele ve Yazdır işlemi yapıldığında sayfa boş geliyor.
Alınan MT940 dosyası üzerinde İncele ve Yazdır işlemi yapıldığında sayfa boş oluşuyordu, sayfanın boş oluşmaması sağlandı.
14
LogoConnect
e-Fatura – Gelen Kutusu
Gelen e-Fatura Kasa İşlem Faturasına çevrildiğinde parametrelere bakılmadan sadece bağlantı kodlarında tanımlı olan muhasebe kodları getirilmektedir.
ERP/Parametreleri/Kasa İşlemleri "Boş muhasebe kodları doldurulsun" parametresi "Evet" ise önce kartlardan, kartlarda tanım yoksa bağlantı kodlarından muhasebe kodu alınacak şekilde geliştirme yapılmıştır.
15
LogoConnect
LogoConnectSYS – Active Directory
LogoConnect'te Active Directory Bağlantısı ile giriş yapıldığında açılan programda kullanıcı yetkilerine bağlı ekranlar gelmemektedir.
LogoConnect'te Active Directory Bağlantısı ile giriş yapıldığında kullanıcı yetkilerine bağlı ekranların programda açılması sağlanarak sorun çözüldü.
16
LogoConnect
Bankacılık/MT940
Gelen hesap özeti hareketi virman fişi olarak kayıt edilmek istendiğinde karşı hesap bilgisi içerisinde hesap numarası veya IBAN bilgisi yoksa hesap bulunamıyor.
Gelen hesap özeti hareketi virman fişi olarak kayıt edilmek istendiğinde karşı hesap bilgisi içerisinde hesap numarası veya IBAN bilgisi yoksa hesap bulunamıyor, virman hareketi gelen hesaba işleniyordu. Virman hareketinde seçilen karşı hesap bilgisi getirilmesi sağlanarak sorun çözülmüştür.
17
LogoConnect
LogoConnect - Giriş
ERP İzle/Seçenekler altındaki "Windows açılırken otomatik olarak çalış" parametresi "Arka planda çalış" olarak seçiliyse, LogoConnect açılmıyor.
ERP İzle/Seçenekler altındaki "Windows açılırken otomatik olarak çalış" parametresi "Arka planda çalış" olarak seçiliyse, LogoConnect açılmıyordu. Parametre dikkate alınmadan LogoConnect'in açılması sağlanmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70