Logo Muhasebe Programı

On 11:55:00 by Muhasebe Kursu in    No comments



Dönemin Kapatılması



Dönemle ilgili işlemler tamamlandığı zaman, dönemin bilgilerinin kesinleştirilmesi ve bir sonraki dönemin açılması için dönemin kapatılması gerekir. Bir dönem sona erdirilmeden bir sonraki döneme ait işlemler yapılamaz. Dönemi kapatmak için Dönem Bilgileri menüsündeki Dönem Sonu seçeneği kullanılır. 
Dönem kapatma işleminde kapatılan dönemin ay olması gerekmez. Ay içinde değişik puantaj işlemlerini içeren dönemler olabilir. Ancak dönem sonu ve başlangıcı aynı aya ait olmalıdır.
Dönem sonu işleminin yapılacağı firma numarası, kullanılan hesap şablonu ve dönem başlangıç tarihi yer alır. Dönem sonu tarihi girilir ve Başlat seçeneği ile dönem kapatma işlemi başlatılır. 
Dönem sonu işlemi yapılan personellere ait bilgiler işlem sırasında pencerenin alt bölümünde yer alan alanlarda görüntülenir. 
Dönem sonu işlemi tamamlandığında, dönem bilgileri listesinde bu döneme ait satıra dönem sonu tarihi ve ödeme türü bilgiler otomatik olarak gelir. 
Dönem kapatıldıktan sonra bir sonraki döneme otomatik olarak açılır. Yeni dönemin başlangıç tarihi, bir önceki dönemin bitiş tarihini izleyen gündür. Bu döneme ait puantaj işlemlerini yapmak için her personele ait puantaj kartları ya tek tek puantaj kartları listesinden, ya da Puantaj Kartı Üret seçeneği ile topluca oluşturulur ve döneme ilişkin puantaj işlemleri yapılır. 

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70