Logo Muhasebe Programı

On 10:06:00 by Muhasebe Kursu in    No comments
Active Directory, ağ üzerindeki nesneler hakkında bilgi depolar ve bu bilginin yöneticiler ile  kullanıcılar tarafından bulunmasını ve kullanılmasını kolaylaştırır. Active Directory, dizin bilgilerinden mantıksal ve hiyerarşik bir düzen oluşturmak için yapılandırılmış bir veri deposu kullanır.
Dizin olarak da bilinen veri deposu, Active Directory nesneleri hakkında bilgi içerir. Bu nesneler genelde; sunucular, birimler, yazıcılar ile ağ kullanıcıları ve bilgisayar hesapları gibi paylaşılan kaynaklar içerir.
Güvenlik, oturum açma kimlik denetimi ve dizindeki nesnelere erişim denetimi aracılığıyla Active Directory ile tümleşik çalışır. Bu özellikten yararlanmak amacıyla oturum açmak için  geçerli olan kullanıcı adı ve şifrelerinin programa giriş sırasından kullanılması sağlanmıştır.
Sistemin çalışabilmesi için öncelikle Sistem Yönetmeni Windows Dizin Hizmeti Yönetimi bölümünden Etki Alanı Yönetim Bilgilerinin kaydedilmesi gerekmektedir.
Etki Alanı Yönetim Bilgileri şunlardır;
Kullanıcı Adı: Ağ üzerinde okuma yetkisi  olan kullanıcının adıdır.
Kullanıcı Şifresi: Tanımlanan kullanıcının oturum açma sırasında kullandığı şifredir.
Etki Alanı: Domain Server'ın adı bu alanda belirtilir.
DN Yolu: Domain Server'ın Dinamik Ana Bilgisayar Yapılandırma Protokolün (DHCP)'deki kayıtlı adıdır. Örnek; DC=logo,DC=com,DC=tr formatında yazılmalıdır.
Dizin Hizmet Sunucusu: Domain Server'ın Dinamik Ana Bilgisayar Yapılandırma Protokolün (DHCP)'deki kayıtlı adıdır.
Ayarlar bölümünde yer alan tüm seçenekler işaretlenmelidir. Tanımlanan bilgilerin doğruluğu “Bağlantıyı Sına” seçeneğiyle kontrol edilir. Kayıt Defteri bölümünden Windows Dizin Hizmetinde yapılan işlemlerin tarihçesi tutulmaktadır.
Kullanıcı tanımlarında iki şekilde “Windows Birleştirilmiş Kullanıcı” tanımlaması yapılır.
Mevcut kullanıcı tanımlarını domain user'da tanımlı kullanıcı isimlerine göre değiştirip (kullanıcı adı domain de tanımlandığı şekli ile değiştirilmelidir) sağ mouse “Windows Kullanıcısı Olarak Ata” seçeneği ile tanımlama yapılabilir.  Kullanıcı adı koyu renk ile gösterilir, kullanıcı şifresi işletim sistemi oturumu açılırken tanımlanan şifredir.
Kullanıcı tanımlarında “Windows Kullanıcısı Ekle” seçeneği ile Windows Dizin Hizmetinde kayıtlı kullanıcılar listelenir ve bu kullanıcılar arasından kullanıcı seçilir. Kullanıcı adı koyu renk ile gösterilir, kullanıcı şifresi işletim sistemi oturumu açılırken tanımlanan şifredir.
“Windows Kullanıcı Ekle” işlemi ile sadece dizin hizmetinden bilgi alınır, domain kullanıcılar için ekleme, silme yada değiştirme gibi işlemler yapılmaz.
“Windows Birleştirilmiş Kullanıcı” olarak tanımlanan kullanıcının, “Kullanıcı Öndeğerlerinde" “Windows Birleştirilmiş Kullanıcı” seçeneği işaretli olacaktır.
Otomatik Olarak Aç Özelliği:
“Windows Birleştirilmiş Kullanıcı” olarak tanımlanan kullanıcının, kullanıcı öndeğerlerinde “Oturumu otomatik olarak aç“ seçeneği işaretlenirse program çalıştırıldığında kullanıcı adı ve şifresi Active Directory'den otomatik olarak algılanarak, kullanıcı adı ve şifresinin tanımlandığı bağlantı ekranı getirilmeden kullanıcının öndeğer firmasına tanımlı yetkileri ile giriş yapılması sağlanır. “Otomatik olarak aç” özelliği Sistem Yönetmenine bağlantı sırasında aktif olmayacaktır. Manuel şifre girişi yapılmalıdır.
Windows Açılırken Otomatik Olarak Çalış Özelliği:
İzle-Seçenekler-Kullanıcı Seçeneklerine “Windows Açılırken Otomatik Olarak Çalış Özelliği” eklenmiştir. Bu özellik ile Windows açılırken program otomatik olarak açılacaktır. Bu özellik “Otomatik Olarak Aç Özelliği” ile birlikte kullanıldığında Windows açılırken programda otomatik olarak tanımlı  kullanıcı ve şifresi ile öndeğer firmaya giriş yapılacaktır.

“Windows Birleştirilmiş Kullanıcı” olarak tanımlanan kullanıcının şifrelerinde Türkçe karakter kullanılmaması, büyük-küçük harf girişine dikkat edilmesi sistemin düzenli çalışması için önerilmektedir.
“Windows Birleştirilmiş Kullanıcı” özelliği Navigator'da desteklenmemektedir. LgNavi.dll üzerinde ayrı bir düzenleme yapılacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70