Logo Muhasebe Programı

On 10:23:00 by Muhasebe Kursu in    No comments
Yeni görev tanımlamak için Ekle seçeneği kullanılır. Ekrana gelen alanlar ve girilen bilgiler şunlardır:


Zaman planlarına göre görev ataması yapılan kullanıcıların  görevlerini takip edecekleri, gerekli işlemleri gerçekleştirecekleri bir bölümdür.

Kodu
Görev tanım kodudur.
Açıklaması
Görevin kısa açıklamasının yapıldığı alandır.
Uyarılar
Bu alanda ... düğmesi tıklanır ve Dağıtım Listesi ekrana gelir. Zaman ayarlı görevin başlangıç veya bitişinde uyarı (mesaj) göndermek için kullanılacak liste bu bölümde oluşturulur. Başlama bitiş uyarılarının gönderileceği liste belirlenir.
Bitince Uyar / Başlarken Uyar
Bu alanların işaretlenmesi durumunda görevin başlama ve bitiş tarihlerinde,  kullanıcılara uyarı mesajı gönderilir.
Durumu
Görev durum bilgisidir. Bekliyor/ Devam Ediyor/Tamamlandı/Tamamlanamadı seçeneklerini içerir. Görev “devam ediyor” durumundayken karta değiştir seçeneği ile girilemez. F9 menüsünde yer alan “Zamanlanmış Görevi Durdur” seçeneği ile işlem durdurulur ve kartın durumu “Tamamlanamadı” olur. Tamamlanamadı durumundaki görevler “İşlem dizisi” seçiminde listede görünür ancak “standart” seçiminde listede görünmeyecektir.
Sonraki işlem Dizisi
Zamanlanmış göreve bağlanmak istenen diğer zamanlanmış görev bu alanda seçilir. Seçilen zamanlanmış görev, bağlı bulunduğu görevin bitiminde otomatik olarak çalışacaktır.
Tekrarlanma
Tanımlanan göreve ait işlem dizisinin tekrarlanma parametreleri bu alanda yer alan seçeneklerle belirlenir.
  • Bir Kez Çalıştırılacak
  • Programa Girişte
  • Düzenli Artan
  • Haftanın Günü
  • Ayın Günü
  • Yılın Günü seçeneklerini içerir.

Bir kez çalıştırılacak seçiminde, tanımlanan görev, belirtilen tarih ve zamanda bir kez çalıştırılacaktır. Tarih ve Zaman alanlarında, görevin gerçekleştirileceği tarih ve zaman bilgisi girilir.
Programa girişte seçiminde, göreve ait işlem dizisini oluşturan kullanıcının programa her girişinde, tanımlanan görev çalıştırılır.
Düzenli Artan seçiminde, Yıl/Ay/Gün/Saat/Dakika alanlarında verilen bilgiler doğrultusunda düzenli artan şekilde göreve ait yeni işlem dizisi çalıştırılır.
Haftanın Günü seçiminde, seçim yapılan ay’a ait haftanın belirli günlerinde çalıştırılacak işlemler için kullanılır. Ay/Gün/Zaman alanlarında gerekli bilgiler girilir.
Ayın Günü seçimi, ayın belli günlerinde çalıştırılacak işlemler içindir. Ay/Gün alanlarında, görevin gerçekleştirileceği ay ve ilgili ayın gün bilgisi girilir.
Yılın Günü seçimi, yılın belli bir gününde çalıştırılacak işlemler içindir. Gün ve zaman alanlarında verilen bilgilere göre, tanımlanan görev gerçekleştirilir.
Tekrarlanma Geçerliliği
Tanımlanan göreve ait işlem dizisinin ne kadar süreyle tekrarlanacağı, Başlangıç ve Bitiş alanlarında verilen bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilir. Böylece, kullanıcıya daha planlı çalışma imkanı sağlanırken, yöneticiye de çalışanın performansını takip etme imkanı sunulmaktadır. 
Başlangıç alanına, sistem tarihi ve saati doğrudan gelir. İstenirse değiştirilir.
Bitiş alanı;
Görev Bitene Kadar
Tekrardan Sonra
olmak üzere iki seçeneklidir.
Görev Bitene Kadar seçimi, tanımlanan işlem dizisinin görev tamamlanana kadar devam edeceğini gösterir.
Tekrardan Sonra seçimi ise, bu alanda girilen değer kadar işlem dizininin tekrarlanacağını gösterir.
“Tekrarlanma” alanında Bir Kez çalıştırılacak seçimi yapıldığında bu alana herhangi bir bilgi girişi yapılamaz.
İşlem Seçeneği
Raporlar, İşlemler ve veri aktarım seçeneklerinden oluşur. Yapılacak görev tanımına ait rapor ya da işlemin seçildiği alandır. ... düğmesi tıklanır ve seçim yapılır. Kullanıcılar, yetkisi dahilindeki menü seçeneklerine ulaşır.
Parametre
“İşlem seçeneği” alanında yapılan seçime göre filtre, ünite, tasarım vb. rapor almaya ya da işlem yapmaya yönelik kriterlerin belirtildiği alandır. ... düğmesi tıklanır ve ilgili ekrana ulaşılır. Bu ekranda raporun nasıl alınacağı ya da işlemin nasıl gerçekleştirileceği belirlenir ve kaydedilir. Böylece  rapor alımı ya da yapılacak işlem bu alanda belirlendiği şekilde gerçekleştirilir.
İşlem Başı Uyarı
İşlem başladığında kart başlığındaki kullanıcılar uyarılacaksa bu alandaki kutu işaretlenir.
İşlem Sonu Uyarı
İşlem bittiğinde kart başlığındaki kullanıcılar uyarılacaksa bu alandaki kutu işaretlenir.
"Zamanlanmış görev" ekranında belirlenen görevleri sıralamak için sol alt köşede yer alan Seviye  düğmesi kullanılır. Bu düğme tıklandığında, aşağı – yukarı ok düğmeleri görünür. Aşağı-Yukarı Ok düğmeleri kullanılarak, tanımlanan görevler arasında sıralama yapılır. Böylece, sonraki seviyeye ait bir işlem bir önceki seviyedeki işlemin bitişinden sonra başlayacaktır.
Tanımlanmış her görev, kod, kayıt tarihi, kayıt zamanı vb. bilgiler ile Zamanlanmış Görevler listesinde bir satır olarak yer alır.
Tanımlanan görev dizisine ait tekrarlanma bilgileri girilmişse, dizi tamamlandığında yeni görev dizisi verilen parametrelere uygun olarak doğrudan oluşturulur. 
 Görevi Gerçekle düğmesi ile işlem dizisinin başlangıç zamanına ne olursa olsun, zamanlanmış görev tanımında belirlenen parametrelere uygun olarak hemen başlayacaktır

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70