Logo Muhasebe Programı



İKİNCİ NESİL LİSANSLAMA SİSTEMİ SIK SORULAN SORULAR
 Yeni lisanslama sistemi ile ilgili sıkça sorulan sorulan bu başlık altında toplanmıştır.

question Yeni lisanslama sistemi nedir?
 ligth-onYeni lisanslama sistemiyle ürünlerin yüklenme adımlarında değişiklikler gerçekleştirilmiştir. Ürünlerde bulunan şifre sistemi güncellenmiş olup lisanslama(aktivasyon) ve yeniden lisanslama (reaktivasyon) işlemlerine geçilmiştir. Yükleme detayları için konu hakkındaki dökümandan faydalanabilirsiniz. Yeni Lisanslama
 questionYeni lisanslama sistemi ie yapılan yüklemelerde bayi kullanıcı kodu ve bayi kullanıcı şifresi girilmesi zorunlu mudur?
 ligth-onVersiyon değişimlerinde şifre girilmesine gerek yoktur. Ana paket, ek paket ve ürün değişimi yüklemelerinde ilgili kategori yetkisine sahip bayi kodu ve şifresi gereklidir.
 questionYeniden şifre almam gerekirse ne yapacağım?
 ligth-onArtık doğrudan karşı taraftan iletilen bir şifre uygulaması olmayacaktır. Sistem işletmeninde "Yönetim" menüsü altında yer alan "Lisans Yenileme" işlemi yapılmalıdır.
 questionBayi kodu ve şifrem var tüm ürünleri kurabilir miyim?
 ligth-onSatış kanalı tarafından bayilerimiz için belirlenen kategoriler dahilindeki ürünler kurulabilir. Örneğin sadece KOBİ ürün grubu yetkisine sahip bir bayinin Tiger2 ürünü kurması mümkün olmayacaktır.
 questionKurulum sırasında internet bağlantısı gerekli midir? Bulunduğum yerde internet bağlantısı yok ne yapabilirim?
 ligth-onKurulum sırasında internet bağlantısı mutlaka olmalıdır, internet bağlantısı olmadan kurulum yapılması mümkün olmayacaktır. Bulunulan yerde internet erişimi yoksa kablosuz internet olanaklarından faydalanarak internet bağlantısının yapılmasını öneririz. Gönderilen bilgilerin boyutu çok küçük olduğundan cep telefonu vb cihazlarla dahi bağlantı kurulması hız konusunda bir sıkıntı yaratmayacaktır.
 questionAynı bilgisayarda birden fazla Logo programı var, bunları yeni lisanslama sistemine geçirmek için ne yapmalıyım?
 ligth-onHer programın yeni lisanslama sistemine geçişi ayrı ayrı yapılmalıdır. Her program için ayrıca ürün/versiyon değişimi yapılmalıdır.
 questionAynı seti farklı bilgisayarlara kurabilir miyiz?
 ligth-onAynı set farklı bilgisayarlara kurulup lisans yenileme yapıldığında son bilgisayardaki lisans asıl kabul edilip diğerleri şüpheli durumda olacak ve lisans yenilemede uyarılacaktır.
 questionBiz bayi olduğumuzdan dolayı hem kendi personellerimizin bilgisayarlarına hem de taşınabilir bilgisayarlarımıza aynı seti kurmamız gerekiyor, yeni lisanslama kontrolü sonrasında her kurulum için yeni bir bayi seti mi talep etmeliyiz?
 ligth-onBayi setlerinde soruda da açıklanan sebeplerden dolayı kurulum hakları tanımlanmıştır, aynı set birden fazla bilgisayara kurulabilir.
questionBugüne kadar ürün değişimleri yaparak geldik, şimdi yeni lisanslama sistemine geçtim, ürünü tekrar kurmam gerekirse herşeyi baştan mı kuracağım?
ligth-onYeni lisanslama sistemi sonrasında tüm ürünleri baştan kurmanıza gerek yok. Yeni lisanslama geçişi sonrasında ANAHTAR (KEY) bilgisini bir yere kaydederseniz, eski setleri kurmaya gerek kalmadan doğrudan son ürününüzü ana paket yüklemesi yapar gibi yükleyebilirsiniz.
questionLPManager (Logo Ürün Yöneticisi) nereye kurulmalı?
ligth-onLPManager (Logo Ürün Yöneticisi) ticari paket programın kurulu olduğu bilgisayara kurulmalıdır, ağ üzerinde başka bir yere kurulması uygun olmayacaktır.
questionEski lisanslama setinden yeni lisanslama setine geçiş yaptık. Eski lisanslama sisteminde yüklemeyi unuttuğumuz ek paket ya da kullanıcı arttırmı olduğunu öğrendik. Eski lisanslama setine yedeklerden geri dönsek, unuttuğumuz ek paket ya da kullanıcı arttırımını yüklesek. Sonra yeni lisans geçişini tekrar yapsak ek paket bilgileri yeni lisanslama sistemine taşınır mı?
ligth-onEski lisanslama setinden yeni lisanslama sistemine geçiş yaptığınız ilk anda eski lisanslama sistemindeki bilgiler sisteme kaydedilirler. Bilgileri daha önceden kaydedilen ürüne ait güncellemeler sisteme kaydedilmezler. Yani daha önceden sisteme bilgisi taşınmış olan eski lisanslama seti için ek paket yükledikten sonra yeni lisans sistemine tekrar geçiş yaparsanız ilk geçiş yaptığınız (eski) bilgileriniz kabul edilecektir. Sonradan yaptığınız eklemeler sisteme kaydedilmeyecektir. Elinizde bu tür ek paketler varsa yeni lisanslama sistemine uygun olan ürünlerle değişimini yaptırmalısınız.
questionYeni lisanslama sistemine ürün/versiyon geçişi yaparken navigator yüklemesini yapamadık. Elimizde eski lisanslama navigator var yeni lisanslama setinde nasıl çalıştırabiliriz?
ligth-onYeni lisanslama geçişi sırasında navigator ürününü yükleyemediyseniz navigator ürününün sisteminizde açılabilmesi için, navigator satın aldığınızı gösterir faturayı ya da navigator paket zarfını 0 262 679 80 90 numaralı faksa göndermelisiniz. Faksı gönderdikten sonra ana ürün anahtarınızı, navigator yüklenmesi konusundaki talebinizi firma bilgilerinizle birlikte Zafer Yıldırım beye ( zafer.yildirim@logo.com.tr) e-posta ile iletmelisiniz. İşlemlerinizin tamamlanmasının ardından Zafer bey size bilgilendirme amaçlı e-posta gönderecektir. İşlemler tamamlandıktan sonra sistem işletmeninde lisans yenileme yapmanız yeterli olacaktır.
questionYeni lisanslama setinde bazı terminaller çalışırken farklı terminallerde "lisanssız kullanım tespit edildi" hatası alıyoruz ne yapabiliriz?
ligth-on
Bazı denemeler yapılmalı;
1) Firewall'da exceptions (istisnalar) kısmına ilgili program exe'si eklenmeli (Tiger2.exe, GO.exe, Tiger2Bordro.exe vb). Antivirüs programları içerisinde de bu ayarlar bulunmaktadır. Bu ekleme işlemlerinin yerinde yapılması gerekmektedir. Ek bir antivirüs ya da firewall yoksa windows işletim sistemi firewall ayarlarından da aynı düzenleme yapılabilir.
2) Tüm terminallerde antivirüs programlarını geçici bir süre durdurun
3) Tüm terminallerdeki firewall'ları geçici bir süre durdurun
4) Fiziksel bir firewall varsa devre dışı bırakın
5) Tüm terminallerin sunucudaki aynı dizine bağlandığından emin olun
6) İnternet çıkışındaki DNS ayarlarında bir değişiklik yapıldıysa (örneğin open dns kullanıldıysa) otomatik dns  ayarlarına geri dönün
7) Sunucu üzerinden lisans yenileme yapın
8) Hata alınan terminal üzerinden lisans yenileme yapın
9) Ağ ortamında terminal bilgisayarlarda kullanılan farklı antivirüs yazılımları varsa, tüm antivirüs yazılımlarının ayarlarını eş duruma getirin
10) Hata alınmayan terminale girilen network kullanıcı adı ile (LOGO programı kullanıcısı değil, networke girilen kullanıcı) hata alınan bilgisayarı açıp bu şekilde deneme yapmak gerekir. Bu durumda hata alınmazsa network yetkileri uyuşmadığından hata alınıyor demektir.
11) MY COMPUTER üzerinde sağ mouse menüsünden PROPERTIES seçilir, açılan pencerede ADVANCED SYSTEM SETTINGS işaretlenir, karşımıza gelen penceredeki ADVANCED tabında (sekmesinde) PERFORMANCE başlığı altında bulunan SETTINGS düğmesine basılır, açılan pencerede DATA EXECUTION PREVENTION başlığı altında bulunan ilk seçenek olan TURN ON DEP FOR ESSENTIAL WINDOWS PROGRAMS AND SERVICES ONLY işaretlenmelidir.
12) Doğrudan program exe dosyasının olduğu dizine ağ sürücüsü ataması (MAP) yapıldıysa bu hataya neden olabilir. Örneğin, Tiger2.exe'nin bulunduğu klasör map edildiyse yani F:\TIGER2.EXE olarak program çalışıyorsa hataya neden olabilir. Bir üst klasör paylaştırılmalı ve bu klasöre bağlantı yapılmalıdır. Örneğin ana bilgisayarda programın yüklü olduğu dizin D:\LOGO\TIGER2\TIGER2.EXE ise, LOGO klasörü paylaştırılmalı, ve LOGO klasörüne MAP ataması yapılmalıdır. Bu şekilde olduğunda terminalde bağlantı F:\TIGER2\TIGER2.EXE olarak çalışacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70