Logo Muhasebe Programı

On 13:27:00 by Muhasebe Kursu   No comments


LogoConnect e-Fatura Kurulumu Ve Ayarları:
1-      e-fatura modülü yüklendikten sonra ticari üründe lisans yenileme yapılmalı. (Go Plus, Tiger Plus ve Tiger Enterprise ürünlerinde kullanılmaktadır.)

2-      e-fatura kullanılacak firma için  Sistem işletmeni / Firma detaylarında / Genel bilgiler tabında ;
  e - Fatura Kullanıcısı
•Vergi Kimlik Numarası - 10 haneli sayısal değer.
•Ülke Kodu • TR – Türkiye.
  Adres bilgileri
  Gönderici birim etiketi
  Posta kutusu etiketi  bilgileri  eksiksiz doldurulmuş olmalı.

3-      Program kataloğu altındaki Logoconnect\PRG altındaki Lcsetup.exe dosyası düzenlenmeli.Ya da Program Folder ve Setup Data Folder satırları silinerek otomatik olarak doğru bilginin gelmesi sağlanmalı.








Program kataloğu altındaki Logoconnect\PRG altındaki   Lconfig.exe dosyası düzenlenmeli.

Main server tabında Sql e bağlantı bilgileri ile  logoconnect için açılmış veritabanı adı tanımlanmalı.

License Server Informaton tabında da Ticari ürün için veritabanı ayarlarında tanımlanan IP ve port bilgisinin aynısı tanımlanmalı.








4-      Ticari Program kataloğundaki LBSCONNLIB.dll ve Program kataloğu altındaki Logoconnect\PRG kataloğundaki LDXCComApi.dll dosyaları regstry edilmeli.




5-      LogoConnectSys’de yapılması gereken işlemler:


LogoConnect klasörü içerisindeki LogoConnectSys.exe çalıştırılmalıdır.


Veri tabanı oluşturulmamış ise veri tabanı oluşturma sihirbazı karşınıza gelecektir. SQL’den veri tabanı oluşturulmuş ise veri tabanı tabloları otomatik oluşacaktır.
LogoConnectSys ilk kez çalıştırıldığında kurulum asistanı ekranı gelecektir. Kurulum asistanındaki işlem adımları sırası ile takip edilerek ilk olarak çalışma alanı oluşturulabilir ya da bu ekrandan çıkış yapılıp Yönetim\Çalışma Alanı bölümünden F9 ekle seçeneği ile tekrar kurulum asistanı başlatılabilir.




Kurulum asistanı adımları;

1.      Kurulum asistanı çalıştırıldığında ilk olarak giriş ekranı gelecektir. Bir sonraki aşama için ileri butonuna tıklayınız.





2.      Çalışma Alanı Bilgileri bölümünde çalışma alanı tanımı yapılmaktadır.

Logo ticari sistemde bulunan her firma için ayrı bir çalışma alanı tanımlanmalıdır. Farklı firmalar için tanımlanan çalışma alanlarında bağlı bulunulan firmalar için LogoConnect ile veri transferi yapılabilir.

Çalışma alanı ilk kez tanımlanıyor ise çalışma alanı veri tabloları oluşturulacaktır. Daha önceden tanımlanan bir çalışma alanı için yeniden tanımlama yapılıyor ise çalışma alanı veri tablolarının oluşturulması kullanıcının seçimine bağlıdır. Önceden tanımlanmış olan çalışma alanı için yeniden tanımlama yapılırken önceki verilerin silinmemesi isteniliyor ise veri tabloları yeniden oluşturulmamalıdır. Çalışma alanı önceden tanımlanmış olandan farklı bir firma için kullanılacak ise veri tabloları yeniden oluşturularak tabloların temizlenmesi sağlanabilir.


Bir sonraki aşama için ileri butonuna tıklayınız.



3.      LogoConnect Bağlantı ayarları bölümünde https://connect.diyalogo.com/Webservices/postbox.svc adresi 2.18.00 versiyon itibari ile default olarak gelecektir, kurulumun tamamlanması için internet bağlantısı zorunludur. LogoConnect kurulan makinada internete çıkış için proxyi kullanılıyor ise proxy kullan işaretlenerek kullanıcı adı ve şifresi girilmelidir.





Bağlantı ayarları penceresinde Bağlantı ayarı alanı boş geliyorsa veya olması gerekenden farklı geliyorsa  butonuna tıklandığında öndeğer bağlantı adresi otomatik gelecektir.
Bir sonraki aşama için ileri butonuna tıklayınız.


4.      2.18.00 Diyalogo geçişi sonrası Mylogo’daki hesap kodu, hesap adı ve kullanıcı şifresi yerine firmanın diyalogo’daki e-posta adresi ve şifresi kullanılmaya başlanmıştır.
Her bir lisans anahtarı için diyalogo’da otomatik hesap açılmış durumdadır ve Diyalogo’da otomatik açılan hesaplar için diyalogo’da geçerli bir e-posta adresi var ise bu e-posta adresi kullanılacak geçerli bir e-posta adresi yoksa bir e-posta adresi üretilmek üzere kullanıcılar yönlendirilmektedir.





Diyalogo’da geçerli bir e-posta adresi var ise;

·         Kullanıcı bilgilerini biliyor: Kullanıcı e- posta adresini /şifresini biliyorsa kullanıcılar bu ekranda doğru bilgileri girip authentication sağlandığı takdirde kurulum asistanında bir sonraki aşamaya geçilebilecektir.

·         Kullanıcı  bilgilerini  bilmiyor:  Kullanıcı  e-  posta  adresini  /şifresini   bilmeyen   kullanıcılar kurulum asistanında “kullanıcı bilgilerimi bilmiyorum“ butonun tıklayınca http://www.diyalogo.com/connectLoginInfo.dlg adresine yönlendirilecekler. Bu ekranda gördüklerime mail hesabına “Şifremi Gönder” denildiği takdirde şifre bilgisi gelecek ve buradaki kullanıcı e-posta adresi ve şifre bilgisi kurulum asistanına girilecektir.


Diyalogo’da geçerli bir e-posta adresi yok ise;

·         Yeni üyelik oluştur: Eğer kullanıcının Lisans anahtarına bağlı bir mail hesabı oluşturulmamış ise aşağıdaki ekranla karşılaşacaktır. Karşılarına gelen ekranda “burayı tıklayın” kısmına tıklayarak Üyelik Oluşturma penceresinden bilgilerini kayıt ederek kurulum asistanına kalınan yerden devam edilebilir.





Bir sonraki aşama için tamam butonuna basınız.
5.      

Diyalogodaki hesap bilgileri tanımı sonrasında firmaya ait hesap bilgilerinin gösterildiği ekran gelecektir.

Bir sonraki aşama için tamam butonuna basınız.


6.      Hizmet kullanım seçeneklerinde, LogoConnect E-Fatura, B2B ve FDA ile birlikte Bankacılık özelliğide kullanılacak ise ‘Sunucu üzerinden veri aktarım yapacağım’ seçeneği işaretlenmelidir. Sadece firmalar arası döküman transferi için kullanılacak ise ‘Veri aktarımını klasör ya da FTP üzerinden yapacağım’ seçeneği işaretlenmelidir.





Metin Kutusu: E-fatura sunucu çözümü içinde aynı şekilde ‘Veri aktarımını klasör ya da FTP üzerinden yapacağım’ seçeneği işaretlenmeli ve herhangi bir klasör belirtilmelidir.






Bir sonraki aşama için ileri butonuna tıklayınız.


7.       LogoConnect kullanıcıları ile bağlı çalışılacak Logo uygulamasında tanımlı kullanıcıları eşleştireceğiniz adımdır.


Bir sonraki aşama için ileri butonuna tıklayınız.




8.       LogoConnect FDA, B2B ve E-fatura uygulamasının kullanılacağı (Aktarımı yapılacak) firmaların seçileceği adımdır. Her çalışma alanı için bir tane firma tanımlanmalıdır ve çalışma alanında sadece seçilen firmaya ait işlemler yapılabilir.


Kullandığınız Logo uygulamasında tanımlamış olduğunuz firmalara , Firma alanındaki butonuna tıklayarak ulaşabilirsiniz. Firma seçimi alanında ticari programınızdaki tüm firmalarınız listelenecektir. Çalışmak istediğiniz firmayı çift tıklayarak seçtiğinizde dönem bilgisi alanına seçilen firmanın aktif dönemi yazılacaktır. E-iş Kodu alanı otomatik olarak diyalogo  tarafından atanacaktır.

E-İş Kodu: LogoConnect de ilk işlemler sihirbazı ile server’a iletilen her firma için üretilen unique numerik bilgidir, Adres bilgisi gibi ele alabiliriz. Servera gönderilen işlemin kim tarafından gönderildiği ve kime ulaştırılacağı E-iş Kodu’na bakılarak tespit edilir.

Vergi numarası: E-fatura uygulamasında GİB ile entegrasyon vergi numarası ile yapılmaktadır, bu nedenle vergi numarasının doğruluğu kontrol edilmelidir.

9.       LogoConnect B2B,E-fatura ve FDA dışında bankacılık hizmeti’de kullanılıyor ise insan kaynakları programına bağlanarak maaş ödemeleri bankaya gönderilebilir.






Bir sonraki aşama için ileri butonuna tıklayınız.

10.  LogoConnect’te lokal veri akışında öndeğer bağlantı tipinin seçilerek gerekli bilgilerin girilebildiği alandır. Öndeğer bağlantı tipi ftp veya klasör olarak ayarlanabilir.


Lokal çalışmada gönderilen dokümanların bırakılacağı bir giden doküman adresi, bir de gelen dokümanların alınacağı gelen doküman adresi bulunmalıdır. Aynı klasör gösterilmesi doğru olacaktır.

Metin Kutusu: Not: LogoConnect E-Fatura uygulamasında klasör belirtilmelidir, bu tanımlanan klasörün uygulama ile bir bağlantısı bulunmayıp bu ekranı geçebilmek için kullanılacaktır.



Bir sonraki aşama için ileri butonuna tıklayınız.

11.   Kurulum asistanının son aşamasında, İlgili çalışma alanı tabloları, hesap tanımları ve diğer öndeğer tanımlamalar yapılır.





12.  

LogoConnect kurulumu ve ayarları bu şekilde tamamlanmış olmaktadır. Aynı şekilde döküman transferi yapılacak, e-fatura uygulaması kullanılacak diğer firmalara ait çalışma alanlarıda sırası ile tanımlanmalıdır.

LogoConnectSYS’de Çalışma alanı üzerinde F9 menüde bulunan seçenekler;


Ekle: Yeni bir çalışma alanı eklemek için kullanılır.
Değiştir: Çalışma alanı üzerinde değişiklik ve düzenleme yapılacak ise bu seçenek kullanılabilir.
Çıkar: Çalışma alanını çıkartmak için bu seçenek kullanılabilir.
Dosya Oluştur: Çalışma alanı verilerinin silinmesi için kullanılır.
Çalışma Alanı Olarak İşaretle: LogoConnect.exe’ye girerken ön değer gelecek çalışma alanını belirlemek için kullanılır.
Paket Tablolarını Temizle: Posta kutusuna alınmayı bekleyen paketleri silmek için kullanılır.
Devir: Mevcut çalışma alanına bağlı firma devredildiğinde ilgili çalışma alanıda devir seçeneği ile yeni bir çalışma alanı olarak devredilmesini sağlayan seçenektir.
Güncelleme Sihirbazı: Versiyon değişikliği veya serverda değişen bilgiler doğrultusunda çalışma alanları üzerinde yapılması gereken güncellemeleri belirler ve iki seçenekten oluşur:

1 . Güncelleme Seçenekleri

-  Gerekli güncellemeleri otomatik tespit et: Program çalışma alanı üzerinde yapılması gereken  güncellemeleri tespit eder ve yapar
-    Güncellemeleri kendim seçmek istiyorum: Kullanıcı güncelleyeceği bilgileri kendisi elle
seçer.
2. Güncellenecek Bilgiler: Check işareti atılmış seçenekler güncellenecek anlamındadır.





Veritabanı Tabloları : Yeni yüklenen sürümde değişen tabloları bulur ve databesi günceller Çalışma alanı parametrelerini güncelle: Bu işlem zorunludur. Her güncellemede yapılır.
LDXServer’a bağlanır.
Yapılandırma Ayarları: MylogoServer’a bağlanıp Config .XML dosyasını indirir ve bankaya özel parametrelerin tutulduğu tablo güncellenir.
Banka işlem kodlarını güncelle: Bankalar gerçekleştirilen tüm işlemleri bir kodla tanımlar. Bunlar server üzerinde tutulur. Bankanın kodları değiştiğinde bu seçenekle clienttaki veriler de güncellenir
İşlem Statüleri: Bankacılık uygulamasında kullanılan işlem tipleri güncellenir.
Yapı Kredi şablonları : Yapı Kredi bankasına ait güncel şablonları LDXServer üzerinden indirmek için kullanılır.
Akbank şablonları: Akbank’a ait güncel şablonları LDXServer üzerinden indirmek için kullanılır.
Garanti Bankası şablonları : Garanti bankasına ait güncel şablonları LDXServer üzerinden indirmek için kullanılır.
Test Bankası şablonları: Test işlemleri için hazırlanan bankaya ait güncel şablonları LDXServer üzerinden indirmek    için kullanılır.
E-Fatura yapılandırma ayarları : E-Fatura uygulamasına ait güncel şablon ve düzenlemelerin LDXServer üzerinden indirmek için kullanılır.
j-guar dönüşüm şablonları : J-guar entegrasyonu için düzenlenen güncel şablonları LDXServer üzerinden indirmek için kullanılır

 Tabloları Sürüme Göre Güncelle: Yeni yüklenen sürümde değişen tabloları bulur ve databesi günceller.
LogoConnect.sys’de çalışma alanı oluşturulduktan sonra birden fazla terminalde kullanılacak ise sırası ile terminal ve kullanıcı tanımları yapılmalı tanımlanan kullanıcı üzerinde kullanıcı ek bilgileri bölümünden kullanıcı eşlemeler yapılmalıdır.









LogoConnectSYS’de yukarıdaki işlem adımları tamamlandıktan sonra LogoConnect.exe’ye girip Çalışma Parametreleri\Bağlantı Ayarları ekranında e-fatura bağlantı ayarları düzenlenmelidir.




e-Fatura Bağlantı Ayarları
1-Portal çözümünde e-Fatura Bağlantı Ayarları

Connect.exe / Çalışma parametreleri / Bağlantı Ayarları altında bulunan e-fatura bağlantı ayarlarında Bağlantı Türü : “Klasör (Portal Çözümü )” , Gelen- Giden Klasörlerine : yeni açılan Gelen -Giden katalogları gösterilmeli.Sunucu ve terminallerin gelen-giden kataloglarında erişim izni olmalı.








2-Entegrasyon Çözümünde e-Fatura Bağlantı Ayarları

Connect.exe / Çalışma parametreleri / Bağlantı Ayarları altında bulunan e-fatura bağlantı ayarlarında Bağlantı Türü    : “LOGO Yerel Sunucu”,
Bağlantı Adresi : Gelen bağlantı ayarları ekranında İç web servisi adresi girilmelidir, girilen web adresi üzerinden LogoConnect e-fatura sunucusu ile LogoConnect bağlantısı sağlanacaktır.


Bağlantı uç noktası örnek olarak :
https://efatura.firma.com.tr/webservice/PostBoxInternal.svc şeklinde erişilen adrestir. Browserdan çağrıldığında servis sayfası açılıyor olması gerekir.





Bu işlemler tamamlandıktan sonra LogoConnect’de Gönder/Al yapıldığında e-fatura sunucusu ile bağlantının yapılıp yapılmadığı kontrol edilmelidir. E-fatura sunucusu ile bağlantı kurulduktan sonra artık uygulama kullanılabilir duruma gelecektir.



Not:
LogoConnect uygulaması daha önce kullanılıyor ise (B2B-Bankacılık ya da FDA için) yapılması gereken işlem E-fatura, Efatura Server ve B2B paketleri kurulumu sonrasında LogoConnect.sys’de ilgili firmaya ait çalışma alanı üzerinde kurulum asistanını tekrar başlatmalıdır.
Metin Kutusu: Not: Güncelleme sihirbazını başlatmadan önce Erp’deki Sistem işletmeninde (SYS) firma tanımında e-fatura kullanıcı alanı işaretli olmalıdır.Ayrıca firma detaylarındaki bilgiler  eksiksiz doldurulmalıdır.





3-  Logo Özel Entegratör  Çözümünde e-Fatura Bağlantı Ayarları

Connect.exe / Çalışma parametreleri / Bağlantı Ayarları altında bulunan e-fatura bağlantı ayarlarında Bağlantı türü : “LOGO Özel Entegratör Sunucusu” , Bağlantı Adresi :    butonu ile Öndeğer bağlantı adresi    https://efaturaservice.diyalogo.com.tr/PostboxService.svc  kopyalanır.

Kullanıcı Adı ve Şifre bilgileri : LOGO Özel Entegrator Sunucusu başvuru işlemleri sonrasında Connect Bölümü tarafından e-fatura@diyalogo.com.tr  adresinden firmalara iletilmektedir.


0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70