Logo Muhasebe Programı

On 23:47:00 by Muhasebe Kursu in    No comments
Skip to end of metadata
Go to start of metadata
Fiyat farkı faturalarının satınalma / satış hareketleri ile ilişkilendirilmesi için ilgili malzeme kodunun fatura satırında girilmesi gerekir. İlişkilendirme işlemi ancak bu kod girişinden sonra ve her satır için ayrı ayrı yapılır. Fiyat farkının belirli bir satınalma / satış faturasının tamamına ilişkin olması durumunda, her bir satırın tek tek aktarılması yerine, sağ fare tuşu menüsünde yer alan "Fatura Aktarımı" seçeneği ile fatura satırlarının tümü aktarılır. Faturaların satınalma / satış hareketleri ile ilişkilendirilmesi işlemi fatura tarihine göre yapılır. Başlangıç ve bitiş tarih aralığı verilir. Fiyat farkı faturasının ait olduğu cari hesaba ait satınalma / satış faturaları numara, tarih, fatura türü, özel kod ve toplam bilgileri ile listelenir. Aktarılacak faturalar işaretlenerek seçilir. Seçilen faturaların satırlarına ait bilgiler fiyat farkı faturası satırlarına doğrudan aktarılır. 
Eğer aktarılacak satınalma / satış faturasında dönem kapama işlemi uygulanmış malzeme satırları varsa ve fatura onaylanmışsa fiyat farkı faturasına aktarılamaz.  

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70