Logo Muhasebe Programı

On 23:46:00 by Muhasebe Kursu in    No comments


Satış iade işlemleri satış iade faturaları ile kaydedilir. İade işlemlerine ait bilgiler İade Tipi, İade İşlemi ve İade Maliyeti alanlarında kaydedilir.
Satış iade işlemlerinin diğer malzeme giriş işlemlerinden farkı, maliyet sistemini üç farklı şekilde etkileyebilmesidir. Bu yöntemlerden hangisinin kullanılacağı iade fişinin satırlarında, sadece o malzeme satırını etkileyecek şekilde belirlenir. Seçilebilecek maliyet türlerinin etkileri şunlardır:
İade Tipi: İade işleminin ne şekilde yapılacağı bu kolonda belirlenir. İade tipi alanı üç seçeneklidir:
  • Giriş/Çıkış Maliyeti
  • Güncel Maliyet
  • İade Maliyeti
Giriş / Çıkış Maliyeti: Bu iade tipinde iade işlemi satış işlemi ile ilişkilendirilir.
Bu durumda bir satış iade fişinin satırlarında, iade edilen malzeme için hangi satış işleminin iadesi olduğu seçilir ve o malzeme satırı ile ilişkilendirilir. İade işlemi alanında çıkış hareketleri listelenir ve iade işleminin ait olduğu hareket seçilir.
İade Maliyeti: Bu seçenekle iade edilen malın maliyeti kullanıcı tarafından girilebilir.
Bu durumda bir satış iade fişinin satırlarında, iade edilen malzeme birim maliyetinin ne olması gerektiği kullanıcı tarafından girilir. Bu durumda maliyet sistemi açısından, satış iade satırının çıkış maliyeti, (kullanıcı tarafından girilen birim maliyet x iade miktarı) şeklinde hesaplanır.
Satırdaki malzemeye ek vergi uygulanması durumunda ise ek vergi İade Maliyeti alanından kaydedilir.
Güncel Maliyet: Bu durumda bir satış iade fişinin satırlarında, iade edilen malzeme birim maliyetinin güncel maliyete eşit olacağı belirtilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70