Logo Muhasebe Programı

On 05:48:00 by Muhasebe Kursu   No comments
Aynı cari hesaptan alınan ve tutarları aynı fakat vadeleri farklı olan çek ya da senetler ile firmanın aynı cari hesaba verdiği, tutarları aynı ancak vadeleri farklı kendi çekleri ile borç senetlerini kaydetmek için kullanılır. Müşteri çek/senet giriş ve cari hesaba çek/senet çıkış bordro satırlarında F9-sağ fare düğmesi menüsünde yer alan "Sıralı Çek Senet Üret" penceresinde, üretilecek çek ya da senet sayısı ve bunların ne zamana üretileceği yani vadeleri belirlenir.
Vade satırı iki seçeneklidir:
  • Belirli Aralıklarla
  • Her Ayın Belirli Bir Günü
Belirli aralıklarla çek/senet üretiminde vade aralığı gün olarak verilir. Girilen ilk çek ya da senedin vadesi esas alınarak burada verilen gün aralığındaki vadelere sahip çek ya da senetler program tarafından üretilir.
Vadesi her ayın belirli bir günü olan çek/senetleri üretmek için, "Her Ayın Belirli Bir Günü" alanında, istenen günün ayın kaçıncı günü olduğu belirtilir. Vadesi burada verilen gün olan çek ya da senetler program tarafından üretilir.
Gerek belirli aralıklarla gerekse her ayın belirli bir gününe çek/senet üretilirken vade tarihi 30 ya da 29 çeken aylar için önemlidir. Program verilen vade ya da gün opsiyonunu gözönüne alarak kısa ayların son gününe çek ya da senet üretir. Örneğin her ayın 31. gününe çek ya da senet üretilecekse ya da verilen gün aralığında vade 31. güne rastladığında 30 ve 28 çeken aylarda çek ve senetler bu ayların son gününe üretilir. İçinde bulunulan yılda Şubat ayı 29 çekiyorsa üretilen çekin vade tarihi 29, 28 çekiyorsa 28 olacaktır.

Üretilen çek ya da senetlerin portföy numaraları birbirinden farklıdır. Sıralı çek/senet üretilecek çekin/senedin portföy numarası esas alınır ve üretilen çek/senet numaraları bu numaradan itibaren artarak devam eder. Üretilen her çek ya da senet satır olarak bordroda yer alır.

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70