Logo Muhasebe Programı

On 09:28:00 by Muhasebe Kursu in    No comments
Bordro toplamının ya da bordro satırlarında yer alan işlemlerin ne şekilde ödeneceği F9-sağ fare düğmesi menüsünde yer alan Ödeme Hareketleri seçeneği ile izlenir. Ödeme İşlemleri penceresinin üst bölümünde, ödenecek tutar, satırlarda ise bu ödemenin hangi tarihlerde, hangi tutarlarda yapılacağı, geciken ödemeler ile erken ödemelerde uygulanacak faiz oranları listelenir.
Parçalı ödeme durumda çek/senet bordrosunun satırlarında yer alan çek/senet hareketlerinden her biri kendi vade tarihinde ayrı bir borç veya alacak hareketi olarak ödeme / tahsilat hareketleri arasına kaydedilir ve borç takip işlemlerinde bu şekilde görüntülenir.
Ortalama ödeme durumda çek/senet bordrosunun satırlarında yer alan çek/senet hareketlerinin tutarlarına ve vade tarihlerine bakılarak, ağırlıklı ortalama yöntemine göre bordro tutarının ortalama vadesi hesaplanır. çek/senet bordrosu toplam tutarı ve ortalama vadesi üzerinden tek borç veya alacak hareketi olarak ödeme tahsilat / hareketleri arasına kaydedilir ve borç takip işlemlerinde bu şekilde görüntülenir.

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70