Logo Muhasebe Programı

On 00:03:00 by Muhasebe Kursu in    No comments
Borçlandırma işlemi sonucunda oluşan borç taksitleri ödeme tarih ve tutarları ile borç talepleri ve borç kayıtları üzerinden izlenir. Bunun için borç talep kaydı, borç kaydı pencereleri ile Borç Talepleri ve Borç Kayıtları Listeleri'nde F9-sağ fare tuşu menüsünde yer alan Taksit Bilgisi seçeneği kullanılır.

 

Taksit tipinde bir borç seçilerek borç talebi ya da borç kaydı açılıyorsa taksit sayısı kadar taksit kaydı veri tabanında oluşturulur ve bu kayıtlara Taksit Bilgisi seçeneği ile ulaşılır. Böylece ilgili aylarda geri ödemesi yapılması gereken borçlar görülebilir ve personele ait borç ödeme planları yapılabilir. 

Oluşan taksit kayıtlarında Taksit Tutarı ve Taksit Tarihi bilgileri kullanıcı tarafından değiştirilebilir.
Borç ödeme işlemlerinde borç kaydına ait taksit bilgisi değerleri kullanılır, borç talebinin taksit tutarları kullanılmaz.
Taksit kayıtlarındaki ödeme tarihi alanı borç talebi ekranındaki ödeme başlangıcından itibaren 1 ay arttırılarak oluşturulur. Kullanıcı bu ekran üzerinde "Tutar" ve "Ödeme Tarihi" alanlarını güncelleyebilir. Toplam taksit tutarının toplam borç tutarını geçmediği "Kaydet" aşamasında kontrol edilir. 
Borç/Avans Üret İşleminde Taksit Kayıtları
Borç&Avans üret işlemi yapıldığında üretilecek olan borç&avans kaydında borç tanımından seçilen borç eğer taksit tipindeyse üretilen her borç&avans talebi ya da kaydı için taksit kayıtları da üretilir. Burada üretilecek taksit kayıtlarında taksit tutarları (toplam borç tutarı) / (taksit sayısı) şeklinde standart olarak hesaplanır. Kullanıcı borç/avans kaydı ya da talebi üzerinden gerekiyorsa taksit bilgisi ekranında ödeme planını güncelleyebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70