Logo Muhasebe Programı

Yeni bir hatırlatıcı işlemin kaydedilmesi için Ekle seçeneği kullanılır. Ekrana gelen alanlar ve girilen bilgiler şunlardır:
Kodu
Hatırlatıcı göreve ait tanım kodudur.
Hatırlatılacak Metin
Hatırlatılacak görevin kısa açıklamasının yapıldığı alandır.
İlişkili Kayıt (Türü)
Hatırlatılacak görevin hangi işlem için geçerli olacağının belirtildiği alandır.
No
İlişkili kayıt bölümünde yapılan seçime göre işlemlere ve kartlara ait kayıt listelerine ulaşmak için kullanılır. İlgili kayıt için hatırlatıcı görev tanımlanır.
Tekrarlanma
Hatırlatıcı göreve ait işlem dizisinin tekrarlanma parametreleri bu alanda yer alan seçeneklerle belirlenir.
  • Bir Kez Çalıştırılacak
  • Programa Girişte
  • Düzenli Artan
  • Haftanın Günü
  • Ayın Günü
  • Yılın Günü seçeneklerini içerir.
Bir kez çalıştırılacak seçiminde, hatırlatılacak görev, belirtilen tarih ve zamanda bir kez çalıştırılacaktır. Tarih ve Zaman alanlarında, görevin gerçekleştirileceği tarih ve zaman bilgisi girilir.
Programa girişte seçiminde, işlem dizisini oluşturan kullanıcının programa her girişinde, tanımlanan hatırlatılacak görev çalıştırılır.
Düzenli Artan seçiminde, Yıl/Ay/Gün/Saat/Dakika alanlarında verilen bilgiler doğrultusunda düzenli artan şekilde hatırlatılacak göreve ait yeni işlem dizisi çalıştırılır.
Haftanın Günü seçiminde, seçim yapılan aya ait haftanın belirli günlerinde hatırlatılacak işlemler için kullanılır. Ay/Gün/Zaman alanlarında gerekli bilgiler girilir.
Ayın Günü seçimi, ayın belli günlerinde hatırlatılacak işlemler içindir. Ay/Gün alanlarında, hatırlatılacak görevin gerçekleştirileceği ay ve ilgili ayın gün bilgisi girilir.
Yılın Günü seçimi, yılın belli bir gününde hatırlatılacak işlemler içindir. Gün ve zaman alanlarında verilen bilgilere göre, hatırlatma işlemi gerçekleştirilir.
Tekrarlanma Geçerliliği
Tanımlanan hatırlatıcıya ait işlem dizisinin ne kadar süreyle tekrarlanacağı, Başlangıç ve Bitiş alanlarında verilen bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilir.
Başlangıç alanına, sistem tarihi ve saati doğrudan gelir. İstenirse değiştirilir.
Bitiş alanı iki seçeneklidir.
Görev Bitene Kadar seçimi, hatırlatıcının görev tamamlanana kadar hatırlatmaya devam edeceğini gösterir.
Tekrardan Sonra seçimi ise, bu alanda girilen değer kadar hatırlatma işleminin tekrarlanacağını gösterir.“Tekrarlanma” alanında Bir Kez çalıştırılacak seçimi yapıldığında bu alana herhangi bir bilgi girişi yapılamaz.Bu bölümde yer alan “Outlook ile çalış” seçeneği işaretlendiğinde E-Posta/Logo Mesaj Adresi alanında, görevin hatırlatılacağı kişilerim mail adresleri girilir. Bu sayede ilgili kullanıcılara yapmaları gereken işlemler hatırlatılmış olur.
İlişkili Dosya
Hatırlatılması istenen dosyanın seçildiği alandır.  düğmesi ile ilgili dosyanın bulunduğu klasöre ulaşılır ve seçim yapılır.

 düğmesi ile ilişkili dosya alanında eklenen dosya açılır ve kontrol edilir.

 düğmesi ise hatırlatılacak işlemi test etmek için kullanılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70