Logo Muhasebe Programı

On 12:38:00 by Muhasebe Kursu   No comments
kolaylk1

Reçetede Malzeme Sınıfı Kullanım Kolaylıkları

Yazdır
ÜRETİM REÇETESİNDE HIZLI MİKTAR GİRİŞİ
Üretim reçetesinde çıktı olarak malzeme tablosu kullanılmasI durumunda, ilgili malzeme tablosunun her alt malzemesi için kullanılacak girdilerin seçimine yönelik kullanım kolaylığı getirilmiştir. Bu özellik için üretim reçetesine “Hızlı Reçete Girişi” menüsü eklenmiştir.
Hızlı reçete girişi penceresinde Malzeme/Özellik kolonunda Malzeme ya da Özellik seçimi yapılmasına göre sistemin çalışması farklılık gösterir.
kolaylk2
Hızlı Reçete Girişinde Özellik Seçimi: Hızlı reçete girişinde Özellik seçimi yapılması durumunda, çıktı olarak seçilmiş malzeme tablosunun X özelliğinin Y değeri için kullanılacak girdi seçimi Malzeme Kodu kolonundan yapılır.
Örnek: Aşağıdaki hızlı reçete girişi penceresinde, “GÖMLEK” tablolu malzeme sınıfının “BYAZ” özellik değerindeki alt mamulleri için “IPLIK.BYAZ” hammaddesinin kullanılacağının seçimi yapılmıştır.
kolaylk3
Pencere kaydedildiği zaman aşağıdaki satırlar oluşacaktır. Görüldüğü üzere Gömlek mamulunun BYAZ özelliğinin kullanıldığı iki alt malzemesi için “IPLIK.BEYAZ” malzemesi atanmıştır. Formülasyon program tarafından otomatik olarak yapılmıştır.
kolaylk4
Hızlı Reçete Girişinde Malzeme Seçimi: Hızlı reçete girişinde Malzeme seçimi yapılması durumunda, çıktı olarak seçilmiş malzeme tablosunun X özelliği seçilerek Malzeme Kodu hücresinden malzeme sınıfları browserına ulaşılmaktadır. Yapılan seçim sonrasında, seçilmiş malzeme sınıfının X özelliğindeki malzemeleri, çıktının X özelliğindeki malzemeleri ile eşleşecektir.
kolaylk5
Örnek: Aşağıdaki uygulamada, GÖMLEK mamülnün RENK özelliği ile  IPLIK malzeme sınıfının RENK özelliği eşleştirilmiştir.
kolaylk6
Pencerenin kaydedilmesi ile birlikte, tablolu malzeme sınıfı türündeki mamul ile tablolu malzeme sınıfı türündeki girdi, seçilmiş özelliğe göre eşleştirilerek reçete satırlarının otomatik oluşturulması sağlanmış olmaktadır.
Aşağıda görüldüğü gibi, GÖMLEK malzeme sınıfının her alt mamulu için rengine uygun iplik seçimi yapılmış ve formülasyon da program tarafından otomatik olarak hazırlanmıştır.
kolaylk7

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70