Logo Muhasebe Programı

On 12:14:00 by Muhasebe Kursu in    No comments
Aynı organizasyonel yapı içinde yer alan kullanıcılar belli gruplarda toplanarak çalışma şekilleri ve yetkileri belirlenir. Bir kullanıcı yaptığı işlere göre değişik gruplarda yer alabilir. Kullanıcı gruplarının belirlenmesi ile hem terminallerin rasyonel kullanımı sağlanır hem de yetki kısıtlaması yapılarak gruplarda yer alan kullanıcıların yapabileceği işlemler ve ulaşabileceği bilgiler belirlenir. Kullanıcı ve grup tanımları yapılırken önce gruplar daha sonra da bu grupların altında yer alan kullanıcılar tanımlanır. Her kullanıcının yetkilerini ayrı ayrı belirlemek yerine, yapılan iş ve kurumun organizasyonel yapısına göre oluşturulacak gruplar altında kullanıcıları toplayarak yetkilerini belirlemek çalışma sisteminin düzenlenmesi ve veri güvenliği açısından önemli kolaylıklar sağlar.
Gruplar ve Kullanıcılar tanımlanırken kurumun yerleşimi ve işleyişi dikkate alınmalıdır.
Gruplama:   
  • Yerleşime göre,
  • Aynı bölümde çalışanlara göre,
  • Aynı işi yapanlara göre yani bölümlere göre
yapılır.
LOGO adındaki grup öndeğer olarak tanımlıdır ve kullanıcı grupları listesinde yer alır. Bu grup sistem yöneticisi yetkisindedir. Öndeğer olarak tanımlı grubun (LOGO) adını değiştirilebilir. Ancak sistem yöneticisi yetkilerine sahip bu grup ve ona bağlı kullanıcıların yetkileri kısıtlanamaz.
Yeni bir grup tanımı yapmak için Ekle seçeneği kullanılır. Grup tanım penceresindeki alanlar ve bilgileri şunlardır:
No: Grubun numarasıdır. Yeni grup tanımlanırken en son verilen grup numarasından bir sonraki numara öndeğer olarak gelir ve gerekirse değiştirilebilir.
Adı: Grubun adıdır.
Yetkiler: Tanımı yapılan grubun yetki düzeyi bu alanda belirlenir. Sistem yöneticisi ve kullanıcı olmak üzere iki seçeneklidir. Sistem yöneticisi olarak belirlenmiş grubun kullanım yetkileri kısıtlanamaz.
Grup tanımını kaydetmek için Kaydet düğmesi tıklanır. Tanımlanan her grup, gruplar listesinde numarası, adı ile listelenir.

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70