Logo Muhasebe Programı

On 11:28:00 by Muhasebe Kursu   No comments
Sipariş fişi / irsaliye penceresinin alt bölümünde bulunan alanlardan fiş geneline ve satırlara ait para birimi bilgileri kaydedilir ve toplamlar izlenir. Tutarlar burada belirlenen para birimi üzerinden kaydedilir ve izlenir.
Kullanılacak para birimi fiş geneli ve fiş satırları için ayrı ayrı belirlenir.
Fiş geneli için kullanılacak para birimi şu seçenekleri içerir:
  • İşlem Dövizi 
  • EURO
Fiş satırlarında yer alan işlemler için geçerli olması istenen para birimi Satırlar bölümünde belirlenir. Satırlarda yer alan işlemler için birim fiyat bilgileri 
  • Yerel Para Birimi
  • İşlem Dövizi
  • EURO
  • Fiyatlandırma Dövizi
üzerinden kaydedilir. Burada yerel para birimi dışında bir seçim yapılması durumunda, satırlarda kaydedilen işlemlere ait birim fiyat bilgileri döviz türü seçilerek dövizli birim fiyat alanında belirtilir.
Fiş geneline ait toplam masraf, indirim, genel toplam, toplam KDV ve net toplam bilgileri, yerel para birimi ve fiş geneli için seçilen para birimi üzerinden izlenir.
Not
İlgili fişte seçilen Ticari İşlem Grubu kartında yapılan seçime göre, fişte seçilen promosyon KDV tutarı, fiş KDV tutarını etkiler; Ticari İşlem Grubu'nda ilgili alan işaretli ise, promosyon satırında (ister genele uygulanmış olsun ister satıra) hesaplanan KDV tutarı, fişin toplam bilgilerinde yer alan "Toplam KDV" alanına eklenir.
Not
e-Fatura ve e-arşiv uygulaması kapsamında, fiş ve faturalarda (e-fatura, e-arşiv, e-arşiv internet) detaylar tabında işlem dövizi seçildiğinde veya fişe seçilen cari hesap kartı üzerinde seçili olan para biriminin dövizli olduğu durumda, ilgili işlem dövizi fiş / fatura satırlarına ve geneline otomatik olarak uygulanır. Detaylar sekmesinde işlem dövizi seçildiği halde ya da seçilen cari hesabın işlem dövizi fiş geneline ve satırlarına uygulandığı halde fiş / fatura satırlarında ya da genelinde döviz türü değiştirildiğinde kullanıcı uyarılır ve fiş ya da faturanın kaydedilmesine izin verilmez.

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70