Logo Muhasebe Programı

On 12:02:00 by Muhasebe Kursu   No comments
Satınalma ve satış sipariş fişlerinde, sipariş izleme şekli seçilerek buna göre irsaliye ya da faturaya aktarılır. Sipariş fişinde Onay Bilgisi seçeneği ile aynı zamanda proforma faturada olduğu gibi ön sipariş bilgilerinin girilmesi sağlanmakta, onaylama işlemi yapılmadan siparişle ilgili miktarlar kart toplamlarına yansıtılmamaktadır. Onay bilgisi penceresi üç seçeneklidir:
  • Öneri
  • Sevkedilemez
  • Sevkedilebilir
(info) Sipariş onayı öndeğeri, Satok Çalışma Bilgileri ile belirlenir ve fişlere aktarılır. Ancak gerek fiş girişi sırasında gerekse sipariş bilgilerinde değişiklik yapılırken öndeğer bilgisi de değiştirilebilir.
Sipariş Onay Seçenekleri
"Öneri" konumundaki sipariş fişleri satınalma / satış siparişleri listesinde, siparişin "Öneri" durumunda olduğunu belirten "Ö" harfi ile yer alır.
Onay bilgisi "Öneri" olduğunda, fiş satırında yer alan miktar bilgileri hiç bir zaman kart toplamlarını etkilemez. "Öneri" siparişler irsaliye ya da faturaya aktarılamaz.
"Öneri" onay bilgisi ile kaydedilen sipariş fişleri, Sipariş Karşılama Analizi, Mal Fazlası, Ayrıntılı Sipariş Karşılama raporlarında dikkate alınmaz.
Siparişlerin irsaliye ya da faturaya aktarılması için onay bilgisinin "Sevkedilebilir" olması gerekir. Onay bilgisi "Sevkedilebilir" olan siparişler irsaliye ya da faturaya aktarıldıktan sonra onay bilgileri "Öneri" olarak değiştirilemez.
Siparişin tümünün karşılanmadığı durumlarda sevkiyat kontrolünü yapmak için onay bilgisi yeniden "Sevkedilemez" konumuna getirilebilir.
Sipariş ya da siparişlerin tümünün karşılanmadığı durumlarda karşılanan miktar irsaliye ya da faturada Miktar alanında belirtilir. Bekleyen miktarları içeren sipariş fişlerinin onay durumu gerekirse "Sevkedilemez" konumuna getirilebilir.
Onay Bilgisi seçeneği satınalma / satış siparişleri listesinde de yer alır. Sipariş fişleri listesinde, onay bilgisi değiştirilecek kayıt belirlendikten sonra İşlemler menüsünde Onay Bilgisi seçilir. Onay seçenekleri listelenir ve seçim yapılır.
Kullanıcı Tarafından Belirlenecek Durum Bilgileri
Satış ve satınalma siparişleri için kullanıcı tarafından belirlenecek durum bilgileri Durum alanında seçilir. Satış ve satınalma siparişleri durumu Diğer İşlemler program bölümünde tanımlanır. Burada girilen durum bilgileri sipariş fişleri Onay Bilgisi penceresinde yer alan Durum alanında listelenir. Sadece izleme amaçlıdır. Kullanıcı tarafından girilen açıklama "Kullanımda" veya "Kullanım Dışı" olabilir. "Kullanım Dışı" olan kayıtlar sipariş fişleri Onay Bilgisi penceresinde listelenmez.

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70