Logo Muhasebe Programı

On 11:34:00 by Muhasebe Kursu   No comments
Alım işlemlerinde satıcı firmanın gerek alınan mala gerekse işlem geneline uyguladığı promosyonlar ile firmanın satış işlemlerinde uyguladığı promosyonlar fiş satırlarında kaydedilir. Alış ve satış irsaliyeleri ile sipariş fişlerinde;
  • satırda işlem gören malzemeye
  • işlem geneline
promosyon uygulanır.
Alınan ve satılan mala uygulanan promosyonlar fiş satırlarında ilgili satırın altında, işlem geneline ait promosyonlar ise çizgi ile ayrılan bölümde, satır türü belirtilerek kaydedilir. Promosyon olarak verilen mala ait bilgileri malzeme seçilerek kaydedilir.
Sipariş işlemlerinde gerek satırdaki işleme gerekse fiş geneline promosyon uygulanmaz. Firmanın siparişi alınan mal ya da mallar için promosyon uygulaması varsa bu işlemler, sipariş irsaliyeye aktarıldığında, irsaliye satırlarında kaydedilir.
İrsaliyelerde depozitolu satırlar için promosyon uygulanamaz.
Promosyon KDV Tutarının Fiş Toplam KDV Tutarına Etkisi
Sipariş ve irsaliyelerde, satıra veya fiş geneline uygulanan promosyon KDV tutarının fiş toplamını etkileyip etkilemeyeceğini belirlemek için, fişte seçilen Ticari İşlem Grubu kartında yer alan Promosyon KDV Tutarı Fatura KDV Tutarını Etkiler seçeneği kullanılır. Fişte seçilen Ticari İşlem Grubu kartındaki bu alan işaretli ise, promosyon satırında (ister genele uygulanmış olsun ister satıra) hesaplanan KDV tutarı, fişin toplam bilgilerinde yer alan "Toplam KDV" alanına eklenecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70