Logo Muhasebe Programı

On 11:32:00 by Muhasebe Kursu   No comments
Alınan ve verilen hizmetlere ait bilgiler hizmet faturaları yanında stok fiş ve faturaları ile de kaydedilir. Hizmetler için de sipariş verilebilir. Tüm bu işlemler satır türü Hizmet seçilerek kaydedilir.
Sipariş Fişlerinde Hizmet Satırları
Malzeme için sipariş bilgileri kaydedildiği gibi, hizmetler için de sipariş bilgileri kaydedilir, faturaya aktarılır ve raporlanır. Sipariş fişlerinde satırdaki işlemin hizmetle ilgili olduğu satır türü Hizmet seçilerek belirlenir.
Kod alanında alınan hizmet kartları listelenir ve ilgili hizmet seçilerek fişe aktarılır. Hizmet siparişleri için geçerli temin süreleri, hizmet kartlarında girilen temin süreleridir. Fiş üzerinde yer alan temin tarihi bilgisi kart üzerinde belirtilen temin gün sayıları dikkate alınarak hesaplanır.
Hizmet siparişi için indirim ve/veya masraf söz konusu ise, hizmet satırının altında yer alan satıra bu bilgiler kaydedilir. İndirimler için satır türü İndirim, masraflar için Masraf seçilir. Fiş geneline ait olan indirim ve masraf tutarları hizmet satırlarına ağırlıkları oranında dağıtılır.
Hizmet Faturalarına Sipariş Aktarımı
Hizmetler hizmet faturalarına "Sipariş Fişi Aktar" ve "Sipariş Hareketi Aktar" seçenekleri ile aktarılabilir.
Sipariş fişleri üzerinden aktarımlarda, fiş içinde malzeme satırlarının da olması durumunda hizmet faturasına yalnızca sipariş içinde yer alan hizmet satırları aktarılır. Sipariş hareketleri üzerinden aktarımlarda, filtre satırlarında belirlenen koşullara uygun hizmet siparişleri, hizmet faturasına aktarılır.
Hizmet siparişleri için parçalı aktarımda yapılır. Bunun için faturaya aktarılan hizmet satırlarında miktar alanında faturalanacak miktar belirtilir. Kalan miktar daha sonra bir başka faturaya aktarılabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70