Logo Muhasebe Programı

On 06:29:00 by Muhasebe Kursu   No comments

 

Logo lisans yenileme nasıl yapılır sorusuna bu yazımızda yer vereceğiz.

Logo start,goplus,go3,tiger gibi ürünlerde kullanıcıların en çok karşılaştığı sorunlardan biri programın zaman zaman lisans yenileme istemesidir.Bu işlemin nasıl yapılacağını kullanıcılar bilemediği için genelde geri sayım başlar ve program hizmeti durdurur.

Peki Logo’da lisans yenileme işlemi nasıl yapılır ? sorusuna cevap vereceğimiz bu yazımızda öncelikle olarak Logo lisans yenileme nedir? sorusuna cevap verelim.

LOGO LİSANS YENİLEME NEDİR ?

Logo yeni nesil lisanslama ile birlikte illegal ürün kullanımı konusunda çok fazla adımlar atmıştır. Bu adımlarla birlikte bir lisansı birden fazla bilgisayarda kurulumu engellenmiş böylelikle yasa dışı ürün kullanımı engellenmiştir. Logo ürün yelpazesinde bulunan eski ürünlerde bu tarz bir yenileme istemiyordu fakat yeni ürünlerde program zaman zaman bu lisans isteğini kullanıcıya uyarılarla göstermekte. Bu durumla karşılaşan kullanıcılar genelde logo lisans yenileme nasıl yapılır ve ücreti nedir gibi soruları yöneltmektedir. Arkadaşlar lisans yenileme işlemi ücretsiz yapılmaktadır.

LOGO LİSANS SUNUCUSUNA BAĞLANAMADI?

Logo lisans hatalarından biri de Logo lisans sunucusuna bağlanamadı uyarısı olup çözüm kısmında yazacaklarımızı uyguladığınız takdirde sorun çözülmüş olacak.

LOGO CONNECT LİSANS YENİLEME İŞLEMİ?

E-fatura ile birlikte kullanmaya başladığımız logo connect programı lisans yenileme isteyebilir fakat connect programında lisans yenileme yoktur. Entegre çalıştığı programınızda yapacağınız lisans yenileme sorunu çözecektir.

LOGO LİSANS YENİLEME 121 HATASI?

Logo lisans yenileme işlemi yaparken karşılaşacağımız uyarılardan biri 121 hatasıdır. Lisans yenileme işlemi yaparken bu hatayı alıyorsanız bilmelisiniz ki Logo lisans server sisteminde bakıma denk gelmiş olabilirsiniz. Bu durumda ilerleyen saatlerde denemenizi öneriyoruz.

Asıl soruya gelelim,

LOGO LİSANS YENİLEME NASIL YAPILIR ?

Lisans yenileme işlemi yapmak için öncelikle belirtmek gerekir ki ilgili bilgisayarda İnternet bağlantısı olmalı, güvenlik duvarı logo lisans sunucularını engellememeli, işletim siteminiz xp veya server 2000 olmamalı.

Lisans yenileme işlemi için öncelikle kullanmış olduğunuz logo programı kısa yolu üzerinde sağ tuş dosya konumunda aç yapalım. Karşımıza logo programının kurulu olduğu ilgili dizin gelecektir. Start için STARTSYS, Goplus için GOPLUSSYS, Go3 için GO3SYS, Tiger3 için TIGER3SYS dosyasını bulalım. İlgili dosya üzerinde sağ tuş yönetici olarak çalıştır diyelim. Karşımıza Logo giriş ekranı gelecektir. Bu kısıma tam yetkili kullanıcı ile giriş yapalım. Logo start lisans yenileme diğerlerine göre biraz daha kolaydır, giriş yaptığınızda size lisans yenilemesi yapıp yapmayacağınızı sorar tamam dediğinizde işlem tamamlanmış olur. Diğer programlarda ise giriş yaptıktan sonra DOSYA seçeneği altında LİSANS YENİLEME seçeneği vardır.İlgili seçeneği seçtiğinizde size lisans yenileme şimdi yapmak istiyor musunuz diye soracaktır. İlgili pencerede tamam seçeneğini seçtiğinizde size kurulu olan lisans listenizi getirecek olup tekrar tamam dediğinizde işlem tamamlanacak ve pencere kapanacaktır. LİSANS YENİLEME İŞLEMİ sonunda bir hata aldığınız takdirde mevcut lisansınızı lisans.destek@logo.com.tr adresine mail attığınız takdirde sorun düzeltilecektir.

Sorun yaşamaya devam ederseniz bizlere ulaşabilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder

BİLGİLENDİRME


Evosas yazılım danışmanlık bilişim hizmetleri olarak uzun yıllardır müşterilerimize logo çözümleri sunmaktayız. Sizin ihtiyacınız olan logo çözümü için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İLETİŞİM DETAYLARI

  • Türkiye geneli yaygın eğitim kurumları ile
    öğrenme garantisi sunan tek eğitim kurumu.
  • + 0850 840 36 38
    +0555 564 08 70